Bývalý zpěvák slavných rockových skupin Deep Purple a Rainbow Joe Lynn Turner informoval novináře v Simferopolu o nadcházejících koncertech, přiznal se ke své lásce ke Krymu a prohlásil, že nemá strach ze sankcí kvůli návštěvě poloostrova. Turner a skupina T.O.P Gun dali souhlas a potvrdili uspořádání koncertů na Krymu ve dnech 13., 14. a 15. srpna. Skupina bude koncertovat ve Feodosii, Sevestopolu a Jaltě. „Nemám strach ze sankcí. Copak mě kvůli nim pošlou za mříže? Je to proti Bohu, je to nespravedlivé, to všechno je západní propaganda. Na Západě se nedozvíte ani slůvko pravdy o tom, co se reálně děje na Krymu", řekl zpěvák na tiskové konferenci v Simferopolu.


Turner navštívil Krym už podruhé, poprvé sem zavítal letos v květnu. „Byl jsem před několika měsíci na Krymu, mám rád Krym a krymské publikum. Budou se tu odehrávat jen kladné věci, protože pravda je na vaší straně", řekl na tiskové konferenci Turner.

Ministryně kultury republiky Arina Novoselská oznámila, že všechny vstupenky na koncerty bývalého zpěváka skupiny Deep Purple už byly vyprodány.

Joe Lynn Turner je americký zpěvák a autor písní, za svou kariéru vydal přes 70 alb. Dlouhou dobu pracoval spolu s kytaristou Ritchie Blackmorem ve skupinách Deep Purple a Rainbow.