Americká stíhačka F-35, jejíž náklady na vývoj a modernizaci dosáhly 400 miliard dolarů, má nižší manévrovatelnost a nemůže se vyrovnat potenciálnímu konkurentovi v bitvě – ruské stíhačce T-50. Australští odborníci se obávají výsledku možného střetu amerických F-35 s posledním ruským bitevnikem páté generace T-50, uvedl zneklidněně populární australský zpravodajský web News.com.au. V současné houstnoucí mezinárodní situaci, kdy je svět na pokraji nové studené války, mnohá média srovnávají možnosti ruské a západní vojenské techniky.


„Můžou se australské F-35 americké výroby vypořádat s ruskou stíhačkou T-50?" ptá se autor článku. „Možná ne. Soudě podle videa, ukazující schopnosti ruského bitevníku, výrazně převyšuje ovladatelnost F-35."

Podle autora je T-50 „nejnovější inkarnací ruské doktríny využití bojového letectva". Navíc, úspěch moderních ruských letadel prokázali indičtí piloti na stíhačkách ruské výroby Su-30, kteří v průběhu bojového výcviku nedali šanci britským stíhačkám Typhoon (12-0 ve prospěch indických pilotů), píše australský server.