Administrace amerického prezidenta Baracka Obamy dělá takové politické kroky, které mohou v budoucnosti zničit vojenskou sílu Spojených států, píše bývalý hlavní velitel Tichooceánského námořnictva USA, admirál VMS ve výslužbě James Lyons. Dohoda o íránském jaderném programu, podle názoru Lyonse, se stala úplnou kapitulací Obamy, který zradil národní zájmy Spojených států v regionu, který je pro ně klíčový — v Perském zálivu. „On (Obama — pozn.red.) ponížil tuto velikou zemi před našimi přáteli, před spojenci, a, což je mimořádně důležité, před našimi nepřáteli.


Posílil našeho soupeře. <….> Kromě toho, on se stal zárukou toho, že Írán nejen získá možnost vytvoření vlastní jaderné zbraně, ale získá i přístup ke konvencionálním zbraním", — předpokládá admirál.

James Lyons kritizuje také Bílý dům za plány zmenšení rozpočtu: 50% omezení, v případě přijetí programu, se dotkne financování Pentagonu. Kromě odřezání financování se plánuje i zkrácení počtu členů soustavy pozemních vojsk a VMS až k ukazatelům doby první poloviny XX.století. Podle názoru admirála Barack Obama při svých plánech budoucích omezení, využívá ozbrojené síly USA, aby prosazoval vlastní politický i sociální program, ve chvíli, kdy samotné ozbrojené síly se nacházejí ve značném úpadku.

[quote align="center" color="#999999"]

„Ozbrojené síly USA byly kdysi bez pochyby nejsilnějšími na světě. Ale to už je minulost", — poznamenává Lyons.[/quote]

Bývalý hlavní velitel Tichooceáského námořnictva USA také upozorňuje na prohlášení hlavy Pentagonu Ashtona Cartera o tom, že od příštího roku transgendeři mohou vykonávat službu v ozbrojených silách USA. Podle slov Lyonse to podrývá morální principy služby v amerických ozbrojených silách.

Kromě toho, píše, existuje výzkum Karolinského institutu ve Švédsku, v ketrém se na pozorování vědců nacházelo 324 lidí, kteří se podrobili chirurgické korekci pohlaví. Za 10 let po operaci se u těchto lidí objevily psychologické problémy, a počet sebevražd mezi transgendery se zvýšil ve srovnání s analogickými ukazateli u lidí se shodnými psychickými problémy, ale jejichž gendrerní identitase shoduje s pohlavím, který měli při narození. Lyons je přesvědčen, že to není ten problém, který by měly řešit ozbrojené síly.

Zdroj: sputniknews.com