Ukrajinský politik Igor Krivoručko prohlásil, že tvrzení syna prezidenta o své účasti v „antiteroristické operaci“ (ATO) na východě Ukrajiny je přímo lež. Bývalý šéf kyjevské organizace Sociálně-nacionalistické shromáždění Igor Krivoručko řekl, že synu ukrajinského prezidenta Porošenka bylo vydáno falešné potvrzení o účasti v ATO. Krivoročko to řekl na demonstraci před Úřadem generálního prokurátora, uvedlo ukrajinské vydání Týden (Nedělja). „Syn prezidenta řekl, že pobýval několik týdnů v ATO a přijal osvědčení účastníka ATO. Po kontrole bylo zjištěno, že Alexej Porošenko tam nebyl. To znamená, že nám na všech centrálních TV kanálech sdělili, že prezident má právo na padělání. Protože jak to jinak nazvat?" vykřikl Krivoručko.


V případě, že se prokáže, že Krivoručko sám nemystifikuje, bylo by to pro prezidenta minimálně trapné a v kontextu toho, že Porošenko nazval ATO Velkou vlasteneckou válkou pak dvojnásob. A nahrávalo by to značně rozdrážděným náladám obyčejných Ukrajinců, kteří poukazují, že jsou, mnohdy násilně, mobilizovaní mladí lidé a posíláni na jatka na východ země, zatímco bohatci a papaláši se můžou z této služby vykoupit za určenou sumu dolarů nebo protekcí.

Krivoručko kandiduje v parlamentních volby pod číslem 33, tedy Radikální strany Olega Ljaška. Politik rovněž prohlásil, že nikoli Opoziční blok, ale Porošenkův blok, brání vytvoření koalice v Národní radě.

Zdroj: pz.cz, nedelya-ua