Aktualizace přímo od velení: Turecko přiznává, že do Sýrie vjely 4 tanky, aby uplatnily cosi zvaného jako „právo na odvetu“: Po pondělním tragickém teroristickém útoku na turecké město Suruc těsně za syrskou hranicí pár kilometrů od ISIS kontrolovaného Kobani, po němž zůstaly tucty mrtvých po tom, o čem úřady tvrdí, že to způsobil 20 letý s ISIS spojený sebevražedný atentátník, se v několika posledních dnech nepřátelství dramaticky vystupňovalo spolu se zprávami, že v pohraniční provincii byl podle státem vedené agentury Anadolu palbou ze Sýrie jeden turecký voják zabit a jeden zraněn.


Podle Guardian byl „jeden turecký voják zabit a další byl při přeshraničních srážkách s Islamistickým státem zraněn, jak uvedl vyšší turecký činitel. Srážky pokračovaly, jelikož turecká armáda zahájila proti militantům v Sýrii odvetnou palbu. Před tím byl zastřelen turecký policista a druhý byl zraněn v převážně kurdském městě Diyarbakir. Násilnosti podél 900 km dlouhé turecké hranici se Sýrií vyvrcholily v nedávných dnech, když to začalo v pondělí sebevražedným atentátem svalovaným na ISIS ve městě Suruc. Ke střelbě v Diyarbakir došlo den po zabití dvou policistů při útoku v Ceylanpinr na syrské hranici, k němuž se hlásí militanti z Kurské stany pracujících (PKK).“

Bloomberg dodal, že turecké síly vedly přes hranici odvetnou palbu, při níž zabíjely militanty Islamistického státu, a že ty srážky po celém pohraničním regionu pokračují, uvádí Anadolu v článku vydaném v 5:08 odpoledne istanbulského času.

Před chviličkou hlásila DHA, že Turecké ozbrojené síly zahájily palbu na syrské území. Od DHA:

[quote align="center" color="#999999"]

I dnes se v 16:00 h začaly Turecké ozbrojené síly soustřeďovat v pohraniční oblasti. V té době Isidorové kontrolující území v Sýrii na vojáky zahájili palbu. I vojáci v tomto střetu provedli odvetu.

První v tomto regionu zahájil palbu Isidor a při té byl zabit jeden poddůstojník a čtyři vojáci byli zraněni. Zranění vojáci byli převezeni na ošetření do státní nemocnice v Kilis. S touto událostí byla na hranici posílena bezpečnostní opatření.[/quote]


Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


A opravdu, jak ukazuje následující klip od turecké tiskové agentury DHA, by člověka mohlo zajímat, zda člen NATO Turecko nezačíná invazi do Sýrie, o které mnozí už po měsících válkychtivé rétoriky a pózování mluví, že by mohla proběhnout pod záminkou „osvobození“ od ISIS.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com