Dva svými finančními předpověďmi hodně proslulí experti tvrdí, že téměř všechny vlády po celém světě budou v prvním týdnu října 2015 stiženy gigantickou ekonomickou krizí. Martin Armstron je kontroverzní analytik trhů, který správně předpověděl už krach z roku 1987, zvrhnutí japonského trhu a mnoho dalších tržních událostí … a to více méně na den přesně. Mnozí experti na načasování trhů si myslí, že Armstrong patří k těm úplně nejlepším.


(Na druhou stranu byl na 11 let uvězněn kvůli podezření z maření úředního rozhodnutí, podvodu a údajné pyramidové hře. Armstrongovi příznivci říkají, že jej vláda uvěznila kvůli vykonstruovaným obviněním jako způsob jak jej donutit, aby vydal svůj předpovědní program).

Armstrong už léta předpovídal, že se celosvětově zhroutí vlády při krizi nesolventnosti a ztráty důvěry, která začne letos v říjnu. Armstrong zvláště předpovídá, že ten hlavní cyklus se obrátí 1. října 2015, kdy se posune důvěra investorů od veřejného sektoru a vlád k soukromému sektoru.

Armstrong na rozdíl od ostatních medvědů (očekávajících pokles trhu), kteří předpovídají, že zkolabuje akciový trh, předpovídá, že ohromné sumy kapitálu začnou přetékat pryč od vládních dluhopisů a od eura do amerických akcií. Takže předpovídá nesmírně býčí trh s US akciemi.

Dalším provádějícím studie dlouhodobých cyklů je Edelson. I velký fanda Armstronga Edelson studoval desítky let dat z Nadace pro studium cyklů.

Edelson předpovídá největší finanční krizi v historii světa – včetně kolapsu solventnosti vlád – jenž má začít 7. října 2015 – tj. ve stejný týden, kdy to předpovídá Armstrong – při níž se rozpadne Evropská unie.

Také Edelson si myslí, že ohromné investiční sumy budou proudit z Eurozóny do Ameriky, což potáhne US akcie (ale Edelson si na rozdíl od Armstronga myslí, že z toho budou mít prospěch i US vládní dluhopisy). Myslí si, že příští kostkou domina, co spadne, bude bankrotující Japonsko, což rovněž investice vyžene do USA jako do bezpečného útočiště.

Jinými slovy, jak Armstrong, tak Edelson si myslí, že tou nejlepší chcípající herkou mezi všemi chcíplotinami je US akciový trh, takže vyletí, až budou ty ostatní trhy padat.

Ale aby bylo jasno, oba si myslí, že ten dominový kolaps nakonec zasáhne i USA a Amerika skončí bankrotem svého zadlužení a také upadne do finanční krize.

Mají Armstrong s Edelsonem pravdu, nebo se mýlí? Abychom jejich veřejné předpovědi otestovali, nebudeme muset čekat dlouho

Poznámka: Řada lidí upozornila, že Armstrong nepředpovídá, že 1. října 2015 už bude krize citelná. Spíše předpovídá, že 1. října je velký bod obratu trendů, ale že samotná krize vládních financí by mohla být citelná až o několik měsíců později.

Jiná předpověď podobného výsledku od Snydera: „Nadchází finanční kolaps, co přijde do šesti měsíců“

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca