Ve středu po 11:30 h místního času bylo na Newyorské burze (NYSE) zastaveno obchodování, když podle očitých svědků všechny obrazovky ukazovaly zprávu „Žádné kotace“. „To je chaos. Vypadá to, že nikdo neví, odkud ten problém přišel, což mi připadá, že je na tom to nejhorší,“ řekl podle reportéra Bloomberg Leslie Pickera zdroj z pracoviště na burze. NYSE údajně spěchá s vyřešením tohoto „technického problému,“ ale nedošlo k žádnému oficiálnímu vysvětlení, proč byly všechny obchody na místě zastaveny. Burza řekla, že ruší i všechny ještě neuzavřené objednávky.


„Měli jsme nějaké technické poruchy. Něco by mohlo mít spojitost s konektivitou na jiné burzy. Věřím, že budeme mít dočasné pauzy ve spoustě cenných papírů, možná v celém rozsahu všeho,“ řekl CNBC ředitel operací obchodování na místě z NYSE Art Cashin.

NYSE podle Yahoo Finance suspendovala veškeré obchodování v 11:32 h, půl hodiny po úvodních zprávách o technickém problému.

Akcie se na NYSE se pořád obchodují přes jiné kanály, ohlásila Reuters.

NASDAQ oznámil, že jeho systémy fungují normálně a oni obchodují s cennými papíry NYSE.

Další burzy, jako NYSE Arca a NYSE Amex/Arca Options, tímto „problémem postiženy nejsou a v současnosti pokračují v normálním provozu,“ uvedla burza.

I webová stránka Wall Street Journal (wsj.com) spadla.

Dnes ráno United Airlines na více než tři hodiny stáhly na zem celou leteckou flotilu kvůli problému s počítačem.

Činitel ministerstva domácí bezpečnosti (DHS) řekl, že za problémy na NYSE, United Airlines a na webové stránce Wall Street Journal „neexistují“ žádné náznaky kybernetického útoku.

Webová stránka WSJ byla hned po 12:00 h odpoledne ET opět v provozu.

[quote align="center" color="#999999"]

  • www.VEDOMI.cz
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: sott.net