Pracovníci ruské diplomatické mise v Tádžikistánu umístili na oficiální stránce velvyslanectví v Twitteru fotografii, na kterém je vyobrazeno svérázné zátiší, které je složeno z balíčků pohanky od firmy Mistral, modelu vojenského vrtulníku K-52 Aligátor z dětské stavebnice a knihy o velkých diplomatech. K postu jsou připojeny dva hashtagy: #MistralyNeboPeníze (#МистралиИлиДеньги) a #TalleyrandOdkázal (#ТалейранЗавещал).


Hashtag TalleyrandOdkázal je spojen se jménem známého francouzského politika a diplomata Charlese Maurice de Talleyrand-Périgorda, který byl ministerským předsedou a později ministrem zahraničních věcí Francie v 19. století. Talleyrandovo jméno se fakticky stalo zobecněním vychytralosti, mazanosti a neprincipiálnosti.

Náměstkyně ředitele odboru pro informace a tisk MZV RF Maria Zacharovová na tento vtip svých kolegů zareagovala a poradila zástupcům společnosti Mistral zažalovat francouzskou vládu za poškození reputace na ruském potravinovém trhu.

Zacharovová to napsala na své stránce na Facebooku, přičemž připomenula komentář jedné uživatelky, která zavtipkovala: „Včera jsem se v supermarketu kupovat rýži Mistral. Co kdyby mě na pokladně po zaplacení řekli, že nevidí možnost mi ji dát…".

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Více: sputniknews.com