Podle The China People’s Daily právě Indonésie potopila velké čínské plavidlo a 40 dalších cizích lodí nachytaných, jak rybaří v Jihočínském moři. AP potvrzuje, že indonéské úřady udeřily na 41 plavidel a potopily je, což vypadá, je-li to pravda, že by to mohlo vést k vážné eskalaci… Potvrzení od AP:


[quote align="center" color="#999999"]

Indonéské úřady ve středu udeřily na 41 cizích rybářských plavidel a potopily je jako varování před pytláctvím ve vodách této země.

Plavidla z různých zemí byla vyhozena do povětří v několika přístavech po celém souostroví, které má jedny z nejbohatších rybářských úlovků na světě.

Mluvčí Námořnictva první admirál Manahan Simrangkir řekl, že 35 plavidel potopilo Námořnictvo a šest policejní pobřežní stráž.

Ministr rybářství Susi Pudjistuti, řekl, že Indonésie od loňského nastoupení současné vlády vyhodila do povětří už více člunů poté, co byl zvolen president Joko „Jokowi“ Widodo. Součástí jeho politické platformy je zachování indonéských oceánů tak, aby se zajistilo, že i budoucí generaci budou mít prospěch z jejich bohatých vod.

Čluny zabrané čínským, malajským, filipínským, thajským a vietnamským rybářům byly vyhozeny do povětří na Den národního probuzení, který připomíná první politické hnutí za indonéskou nezávislost.

* * *[/quote]

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com