Jubilejní vojenská přehlídka věnovaná 70. výročí vítězství ve Velké vlastenecké válce, která se konala na hlavním náměstí Ruska, to nebyl jen projev úcty k minulosti, ale i demonstrace současné vojenské síly Ruska, oznamuje CNN. [quote align="center" color="#999999"] „Kreml vždycky uměl pořádat efektní vojenské přehlídky, v letošním roce ale překonal sám sebe. Po Rudém náměstí pochodovalo přes 16 tisíc vojáků — byla to vskutku působivá podívaná!", zdůraznil zpravodaj televizního kanálu Matthew Chance.[/quote]


Každá Přehlídka vítězství je pro Rusko možností „ukázat vojenské svaly" a ani tento rok nebyl výjimkou", zdůraznil novinář.

Diváky poprvé seznámili s novým vysocetechnologickým ruským tankem T-14, který byl zhodnocen jako mimořádně účinná zbraň. Kreml si rovněž nenechal ujít příležitost předvést svůj jaderný arzenál.

Nyní, kdy se mezi Ruskem a Západem vytvořily napjaté vztahy, se tyto mezikontinentální balistické rakety staly jednoznačnou připomínkou toho, jak ničivou sílu má k dispozici Rusko, zdůrazňuje CNN.

[quote align="center" color="#999999"]

„Je to příznak nepodrobení se Ruska, příznak toho, že pokusy Západu ignorovat Rusko budou neúspěšné. Rusko je silné a má vlivné přátele", zdůrazňuje vojenský komentátor Pavel Felgenhauer.[/quote]

Podle jeho názoru měla grandiózní přehlídka signalizovat Západu: Rusko je opět vojenská velmoc.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: sputniknews.com