Poznámka: Autor je zanícený US Demokrat, který kdysi vkládal do Obamy naděje. V Oděse – v tom samém městě, kde 2. května 2014 začala Ukrajinská občanská válka masakrem oponentů, který pečlivě naplánoval tým spojený s US Bílým domem – sebralo 7. dubna Bezpečnostní byro Ukrajiny dva bloggery politického webu „Hlasu Oděsy“ a jejich „místo pobytu je dále už neznámé.“ Zpráva o tom se objevila v místních Odessa News.


Stránka „Hlas Oděsy“ se vytvořila hned po masakru, aby dosáhla nezávislého vyšetřování a stíhání pachatelů tohoto masakru, při němž bylo oficiálně upáleno, postříleno a kyji umláceno 46 lidí, ale neoficiální odhady přesahují číslo 200, kde od té doby už nebylo o všech těchto obětech slyšet, a některé z nich byly údajně po masakru uneseny z nemocnice.

Přeložený titulek této zprávy zní, „SBU zadržela aktivisty na Kulikově poli.“ Kulikovo pole je náměstí před bývalou Budovou odborů v Oděse, což je právě ta budova, kde Pravý sektor spolu s žoldnéři soukromé armády ukrajinského oligarchy Ihora Kolomojského v civilních šatech zavraždil oběti masakru, které tiskly a distribuovaly letáky odporující nově instalované vládě, přičemž Ihor Kolomojskij údajně už dopředu vyhlásil, že zaplatí 5 000 $ za mrtvolu. (Následně nepřišly žádné zprávy ohledně toho, zda opravdu každému účastníkovi zaplatil, nebo jak je platil.)

Zpráva o tomto zmizení říká, že jména těchto bloggerů jsou Světlana Naboka a Marina Žavoronkova, a že obě ženy sebrali 7. dubna asi 10 h ráno. Navíc „u jedné ze zadržených sebraných při této razii teď chybí její domácí počítač, telefon a další osobní věci,“ které si nejspíš státní bezpečnostní síly také sebraly.

Spolu s tím, jak zatím nebyl žádný z pachatelů masakru stíhán, tak se režim pokouší dále eliminovat své oponenty. Ve stejný den, kdy sebrali ty bloggerky, se objevil s tím spojený titulek, „SBU ohlásila zavření četných webových stránek kvůli proti-ukrajinské propagandě.“ U těchto zpráv se objevilo následující prohlášení od SBU:

„Bezpečnostní služba Ukrajiny přerušila provoz četných internetových stránek, kterých bylo zneužíváno k páchání informačních kampaní sloužících jako součást agrese Ruské federace zaměřených na násilnou změnu nebo svržení ústavního řádu a územní celistvosti a nedotknutelnosti Ukrajiny.“

Údajně byl únos a snad i odstranění Světlany Naboky a Mariny Žavoronkovy součást „operace SBU za účelem tohoto přerušení“ zaměřené proti „agresi Ruské federace.“

Pučem dosazený režim na Ukrajině není „ústavní řád.“ Ten svrhl ústavně zvoleného presidenta a porušil ukrajinskou ústavu. Ovšem „Velký bratr“ spočívá na Velké lži. A tak je to ‚ústavní řád‘. Dobré video ukazuje, jak puč probíhal, ten ale ve skutečnosti začal daleko dříve na jaře 2013. Stejný video-graf rovněž zhotovil i dobré video masakru v Oděse.

Odpor vůči americkému Rusko nenávidícímu režimu na Ukrajině roste, a není to jen v Donbasu – tj. v regionu, který formálně vyhlásil odloučení od Ukrajiny, když Obama svrhl Janukoviče, který zde v posledních demokratických volbách na Ukrajině v roce 2010 získal přes 90% hlasů. Např. před pouhými třemi týdny 12. března otevřeně pro-ruští Ukrajinci zablokovali kolonu ukrajinských tanků na tahačích, a ti se dokonce ukazovali s před-komunistickou vlajkou (1710/1721-1858 &1883–1917/1918) tehdy jediného ruského národa Rusi z dob, kdy byla Ukrajina součástí Ruska, což bylo do Bolševické revoluce. Video této události kurážných lidí blokujících tyto náklaďáky mělo titulek „Lidé ve Volnovaše zastavili vojska posílaná kyjevskou vládou.“ Lidé, kteří je blokují, jsou na videu vidět, jak nesou bílo-modro-rudou vlajku Ruské říše se třemi pruhy. Ruská televize tomu 16. března dala titulek, „Obranná blokáda: Aktivisté zastavili vojenské náklaďáky Kyjeva směřující k ruské hranici,“ a referovala, že: „Aktivisté na východní Ukrajině v regionech Doněck a Lugansk (ale ne v osvobozené části Donbasu) blokují kolony těžké vojenské techniky směřující z Kyjeva k hranici s Ruskem.“ Ukrajina soustřeďuje tanky na ruské hranici, buď aby vpadla do Ruska (čímž Ukrajina opakovaně hrozila), nebo aby se bránila vpádu Ruska (čímž Rusko zatím nehrozilo). Řidiči narazili na takové nepřátelství, že se stáhli a zvolili jinou trasu (nejspíš více na sever).

Na Ukrajině jsou všichni oponenti Obamova režimu oficiálně ‚teroristé‘. (A tak je jejich neustále bombardování vládou ‚Antiteroristickou operací‘ čili ATO.) Obamův tým těmto lidem řekl, aby používali tuto terminologii, protože lehkověrní lidé se budou všude stavět proti komukoliv, kdo bude jen za ‚teroristu‘ onálepkován – i když skutečný terorismus je součástí US vlády a jejích instalací režimů, jako tomu bylo i v případě Ukrajiny.

Spojené státy se staly Oceánií George Orwella. Měl v základu ve všem pravdu. Stal se z něj už moderní Nostradamus. Ovšem Velký bratr, čili US aristokracie, tuto skutečnost nepublikuje. Proč by to také dělali? Publikováním tohoto faktu by potvrdili, že kolektivně tvoří Velkého bratra. To vysvětluje, proč Brookingský instutut na Obamu naléhá, aby Donbas bombardoval déle a tvrději, a proč více než 98% US Kongresu na něj naléhá podobně, i když dvě třetiny US veřejnosti, z těch, co mají na tuhle záležitost nějaký názor, jsou proti tomu. Obama, který tento puč udělal, zatím neprosazoval program vyhubení s tak dostatečným důrazem, jako to Velký bratr požaduje. Velký bratr za svou stranu požaduje větší důraznost svého kurzu. A to zjevně prosadí.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: globalresearch.ca, reformy.cz