Vojenská propaganda USA ohrožuje existenci světového systému, protože ignoruje všechny mírové návrhy zemí, které provádějí politiku nezávislou na USA. A spočítáme-li oběti mezi civilisty v důsledku amerického vpádu, můžeme pak označit USA za hlavního vojenského zločince, soudí americký politolog a ekonom Paul Craig Roberts. Napsal o tom v článku Blízkovýchodní holocaust na svých oficiálních webových stránkách.

Mechanika vojenských zločinů USA spočívá podle Robertse v tom, že zpočátku se „démonizují a marginalizují“ postavy předáků zemí, a následuje otevřené vojenské zasahování „ve jménu svobody a demokracie“.

Události v Iráku označuje politolog za „genocidu“, a samotná irácká kampaň z jeho hlediska nejen rozvrátila Irák, ale také „zničila celý Blízký východ“.

„Neokonzervativci i nadále ospravedlňují genocidu a nezákonný režim mučení, který vytvářejí, aby likvidovali vymýšlené teroristy a ospravedlnili vlastní vojenské zločiny“, píše Roberts ve svém článku.

Podle jeho slov, intenzita vojenské propagandy Washingtonu vede svět ke zkáze.

„Jak ji (tu propagandu) můžeme zastavit, když sám Putin říká o tom, že Washington znovu a znovu ignoruje všechno, co říká ruská vláda“, píše Roberts a dodává, že „na každý mírový návrh Ruska USA „jen ještě hlasitěji tlučou na buben války“.

Politolog je toho názoru, že obyvatelstvo USA a spojeneckých zemí si musí uvědomit, že Washington „prostě není schopen říkat pravdu“.

„Podívejte se na Irák, Afghánistán, Libyi, Sýrii, Somálsko a Ukrajinu. Od Washingtonu nemají nic kromě zkázy. Kdo bude jeho další obětí?“, ptá se řečnicky Roberts. 

Zdroj: snews.com