Bylo jen otázkou času, kdy Západní vlády zneužijí své vytrubované „Války s terorismem“ jako záminky k drastickému přitvrzení v pro změnu velice reálné válce proti používání hotovosti a proti osobnímu soukromí, kterou vedou proti svým vlastním občanům. Francie využívajíc strachu, který přišel s útoky na Charlie Hebdo a židovský supermarket, k tomu zahájila první krok. Vypadá to, že zapojení teroristé zčásti své útoky financovali hotovostí, stejně jako spotřebitelskými půjčkami a prodejem padělaného zboží. Ó jaký super-šok!


Teroristé používali k nákupu potřebných věcí HOTOVOST – ti vrahové byli bezpochyby také obutí a oblečení a během plánování vražedné zkázy používali i mobilní telefony, auta a veřejné chodníky. Tak proč neomezit i je? Nazí a bosí teroristé bez komunikace jsou určitě méně účinní než plně oblečení a vybavení.

I přes nehoráznou absurditu v obvinění hotovosti a finančního soukromí z těchto zločinů, francouzský ministr financí Michel Sapin přesto nestoudně konstatoval, že je nezbytné „bojovat proti používání hotovosti a anonymity ve francouzské ekonomice.“

Pak oznámil extrémní a despotická opatření k dalšímu omezení používání hotovosti francouzskými občany a ke špehování a šmírování jejich finančních záležitostí.

K těmto opatřením, která budou zavedena od září 2015, patří:

[quote align="center" color="#999999"]

Zákaz pro francouzské obyvatele provádět platby v hotovosti větší než 1 000 euro, což je snížení oproti současné hranici 3 000 euro.

Vzhledem k trudnému stavu francouzské stagnující ekonomiky zůstane pro zahraniční turisty hranice plateb v hotovosti vyšší, na 10 000 eurech, což je ale pokles oproti současné hranici 15 000 eur.

Práh, při němž může francouzský občan volně vyměnit eura za jiné měny, aniž by předložil občanku, se sníží ze současných 8 000 eur na 1 000 eur.

Navíc se budou všechny úložky hotovosti nebo jejich vybrání v hodnotě více než 10 000 eur během jediného měsíce hlásit francouzské agentuře proti podvodům a praní špinavých peněz Tracfin.

Francouzské úřady budou rovněž upozorněny na jakýkoliv převod uvnitř EU vyšší než 10 000 eur včetně šeků, předplatitelských karet nebo zlata. [/quote]

* * *

Jen nezapomínejte, to všechno je jen kvůli vaší vlastní ochraně.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: mises.org