US president Barack Obama zjevně se svým plánem na rakety NATO umístěné na Ukrajině zaměřené proti Moskvě postupuje vpřed, ale našel si na cestičku, aby neporušil varování ruského presidenta Vladimira Putina před tím, aby Washington přímo takové zbraně Ukrajině neprodával (jak od Obamy požadují Republikáni v Kongresu a i pár jestřábích Demokratů – všechno vášnivých příznivců Hillary Clinton). Obamův podřízený (nebo spíš ministerstvu pro domorodé náčelníky) ukrajinský president Petro Porošenko teď zařizuje převzetí těchto zbraní přes méně přímé kanály; a k tomuto uspořádání by nemohlo dojít, kdyby proti němu byl US Bílý dům. Nápad na to mohl klidně vzejít i ze samotného Bílého domu.


V úterý 24. února 2015 v Abú Dhabi, v hlavním městě Spojených arabských emirátů, provedl Porošenko poslední úkony k nákupu Západních, hlavně US, zbraní přes UAE od Západních firem jako snad Lockheed, GE, Krupp, Euromissile atd., což zaplatí Západní daňoví poplatníci přes ‚půjčky‘ MMF Ukrajině, jelikož tyto peníze přichází od příspěvků daňových poplatníků MMF, avšak řečené ‚půjčky‘ nepůjde MMF nikdy splatit – skončí nevyhnutelně v bankrotu, protože tyto ‚půjčky‘ jsou až na samém konci dlouhé řady věřitelů Ukrajiny, kdy je tato zbankrotovanou zemí, neboť ji po desítky let (a hlavně poslední rok) vylupovali její aristokraté (zvaní „oligarchové“), přes něž se vypařily desítky, pokud ne stovky, miliard dolarů do Západních daňových rájů, takže je to už jen ukrajinská veřejnost, ke které se skoro nic z těch půjček ukrajinské vládě nedostalo, kdo je bude splácet, i když jen pár penny z každého dolaru, který obdrželi držitelé ukrajinských obligací, a i takovými držiteli, co aspoň něco dostanou, jsou ti nejstarší držitelé ukrajinských dluhopisů, takže ne těch u MMF, EU, US čili ‚věřitelů‘ ukrajinské vlády po puči.

Říká se tomu program „úspor“ od MMF pro tyto vyloupené národy jako je Řecko a Ukrajina, a při něm jsou ti loupeživí aristokraté posvátní, přičemž se všechny ztráty aristokratů převádějí na jejich veřejnost, která (jak je to teď na Ukrajině) platí přes své zrušené vládní služby a zvýšené daně; a tito chudí lidé pak aristokratům ještě slouží téměř jako otroci (přes mizerné platy), a mnoho z nich tudíž emigruje do bohatších zemí, které následně odmítají břemeno péče o ně, a tak vzniká ještě více nevraživosti a nenávisti k těmto chudým lidem, ať se chovají, jak se chovají.

Takhle ty ukrajinské zbrojní dohody budou fungovat:

Samotná úmluva z 24. února byla v úterý oznámena veřejně, i když jen vágně, spolu s tím, „co Porošenko popsal jako ‚velice důležité jednání o zařízení investic Spojených arabských emirátů na Ukrajině.‘ Podrobnosti této dohody odmítl poskytnout.“ Důvod, proč je pro arabské monarchy (v tomhle případě rodinu Al Nahyan, která vládne Abu Dhabi) zapojení do tohoto přirozené a jsou logickým prostředníkem k prodeji Západních zbraní novému nepříteli Ruska, tj. Ukrajině, která jím je od Obamova ukrajinského puče z února 2014, je ten, že US aristokracie byla po 70 let spojencem sunnitské aristokracie původně proti Sovětskému svazu, a pak proti Rusku. Rusko bývalo hlavním dodavatelem ropy a plynu dalším sovětským republikám; bylo a je ropným a plynovým gigantem. Přičemž ruská aristokracie se sdružovala spíše s šiítským Íránem (kteréžto spojenectví bylo v letech 1953-79 přerušeno tamním CIA pučem, ale když byl šáh nakonec svržen, tak Írán obnovil alianci s Ruskem), přičemž američtí aristokraté se družili se sunnitskou Saúdskou Arábií, a s dalšími arabskými monarchy v UAE, v Kataru, Bahrajnu atd. Takže Západní ropné společnosti s výjimkou Armand Hammerovy Occidental Petroleum, která se družila s libyjským pro-sovětským a anti-imperialistickým a proti-Západním Muammarem Kaddáfím, se obecně družily se Saúdskou rodinou, která byla spojencem většiny fanaticky sunnitského duchovenstva, které představuje přívržence Muhammada ibn Abd al-Wahhaba, který se v roce 1744 osobně dohodl s Muhammadem bin Saudem, že Saúdové a Wahhábové budou společně panovat království a nakonec světu – kde Wahhábové řídí zákony a Saúdové řídí vojska.

Krátce: Americká aristokracie se družila se sunnitskou aristokracií a ruská aristokracie se družila s tou šíitskou. A tak se teď Ukrajina přidala k sunnitské alianci, a to proběhlo s Obamovým požehnáním.

Pro americké progresivní je asi těžké to pochopit, ale američtí krajně pravicoví aristokraté, bratři Kochové, kteří se druží s Velkými petrolejáři téměř ve všem, se ale aliance Velkých petrolejářů se Saúdy neúčastní, a Cato Institut Kochů následně vydal opravdu poctivou analýzu vztahů mezi US a Saúdy se závěrem:

[quote align="center" color="#999999"]

„Spojené státy by měly přehodnotit současnou osu Washington-Rijád. Americké sdružení se saúdskou královskou rodinou je jak morální poskvrna, tak praktická hrozba. Už to Spojené státy zavleklo do konvenční války a pomohlo to z Ameriky udělat cíl pro teroristy, což jednoho dne přivodí více obětí, než dosud způsobily Válka v Zálivu, konflikt v Kosovu a Afghánská kampaň dohromady.“ [/quote]

Místo aby byla většina amerických aristokratů, kteří těžce investovali do rozdrcení Ruska, pravičáků, tak jsou to Demokraté jako George Soros a Pierre Omidyar. Jsou to ti CIA Demokraté. Dalším příkladem je Markos Moulitsas. Samozřejmě, že anti-ruské kongresové kampani dominují CIA Republikáni, ale ač ji skoro celá US aristokracie buď financuje, nebo je s ní jinak spjatá, tak se o její skutečné účinky nikdo moc nestará. Nikoho nezajímá vyhlazování obyvatel bývalého ukrajinského regionu Donbas. Proto se teď US média skoro jednotně vrhají proti Rusku – jako by to bylo Rusko, kdo obkličuje NATO, když naopak NATO obkličuje Rusko. I když Obamova ukrajinská vláda provádí kampaně etnických čistek, přičemž jejich oběti jsou líčeny, jako kdyby to byli ‚teroristi‘ čili ‚Rusové‘. Ovšem ty oběti jsou prostě bývalí Ukrajinci.

11. února 2015 jsem s názvem „Účetní Al Kaiídy všechno vyzvonil“ ohlásil, že člověk, který vedl Al Kaiídě Usámy bin Ládina během období vedoucího k 11.9 účetnictví, a který vedl o úplně všech příspěvcích evidenci, včetně těch mnohých multi-milionových dárků, které proudily od saúdských a dalších arabských monarchů, poskytl nedáno místopřísežnou výpověď v US vězení, kde byl držen více než desetiletí v izolaci, aby se tak chránili Saúdové a další sunnitští monarchové – tuto výpověď odpřisáhl na Korán, kterého si cenil daleko více než čehokoliv jiného – a v této místopřísežné výpovědi dopodrobna vysvětlil hlubokou provázanost mezi wahhábitským duchovenstvem a saúdskou rodinou, a z toho vyplývající závislost Al Kaiídy jak na duchovenstvu, tak na královské rodině, takže i další rodiny sunnitských monarchů (jako v Kataru, Bahrajnu a v UAE) jsou provázány se saúdskou královskou rodinou a s wahhábistickým duchovenstvem.

Jinými slovy: aliance US aristokracie se Saúdy vysvětluje důležitou část důvodů, proč je vysvětlení 11.9 od US vlády založeno na lžích.

Jen málo povšimnutá zpráva v Al-Monitor z 27. ledna 2015 od Bruce Reidela referovala, že „14. února dojde k 70. výročí počátku US spojenectví s Královstvím Saúdské Arábie. 14. února 1945 se totiž v Egyptě president Franklin Delano Roosevelt (FDR) sešel s králem Abdul-Aziz bin Abdul Rahman Al Saudem, a ti dva ukuli partnerství, které přetrvalo i přes občasné ostré rozmíšky po celých těch 70 let.“ Reidel uvedl:

[quote align="center" color="#999999"]

„Schůzka byla z bezpečnostních důvodů držena v přísné tajnosti. Pouze hrstka na každé straně věděla, že k ní dochází. FDR a Ibn Saud, když se II. světová válka chýlila ke konci, se sešli na křižníku USS Quincy na Velkém hořkém jezeře souběžném se Suezským kanálem. FDR dorazil ze summitu se sovětským vůdcem Josefem Stalinem a britským ministerským předsedou Winstonem Churchillem na Jaltě. Rooseveltovo zdraví bylo velmi chatrné; už mu zbývaly jen týdny života. Ibn Saud dorazil na americkém torpédoborci USS Murphy z Jeddah spolu s eskortou bodyguardů, kuchařů, otroků, s astrologem a věštcem a s dalšími služebnictvem i s několika ovcemi. Král jen neochotně souhlasil, že nechá v Jeddah své manželky. Byla to jeho první cesta mimo Arabský poloostrov kromě krátké návštěvy Basry v Iráku. Ti dva se dohodli na spolupráci k zajištění stability poválečného Středního východu. Spojené státy království zajistí bezpečnost a Saúdové zajistí přístup k ropným polím. Spojené státy si zajistili využívání letiště Dhahran k operacím na Středním východě. US ropné společnosti už v tomto království operovaly. Saúdská Arábie o dva týdny později vyhlásila válku nacistickému Německu a imperiálnímu Japonsku, čímž si zajistila křeslo ve Spojených národech.“[/quote]

Barack Obama chce pokračovat v programu, který před ním začali George H. W. Bush, Bill Clinton a G. W. Bush, tj. v obkličování Ruska raketami NATO. Zabrání Ukrajiny a nábor arabských ropných šejků, aby pomáhali s dalším utahováním šroubů proti Rusku, patří ke klíčovým složkám této činnosti: tj. k drcení ruského odporu vůči americké dominanci.

Zatímco aliance FDR se sunnitským islámem byla čistě antikomunistická proti Sovětskému svazu, US presidenti po 80. letech byli a jsou proti-ruští a už to nemá vůbec nic společného s ideologií. US aristokracie má v úmyslu dominovat nad aristokraciemi ve všech ostatních národech a Rusko je jediným vojensky mocným národem, který odporuje tomu, aby byl pod kontrolou tohoto globálního impéria. President Obama, který je agentem americké aristokracie, v důsledku toho chce Rusko zmrzačit, pokud ne rovnou zničit. A proto je v jeho Národně bezpečnostní strategii 2015 výraz ‚agrese‘ 17 krát z 18 použití vyřčen proti Rusku. Ruský president Putin by musel být idiot, kdyby nerozpoznal, že dnešní Spojené státy (tj. jejich aristokracie, nikoliv americká veřejnost, která je úplně jiná) jsou extrémně nepřátelské.

Rusko by mohlo být zábranou, která spolu se zbytkem Evropy a s Amerikou zadrží islamistický extremismus; ale jelikož je primární starostí americké aristokracie rozdrtit Rusko, tak bude islamistický terorismus nejspíš jen nadále růst.

Dále události, jako bylo 11.9, jsou nezbytností pro arabské aristokraty, aby se jejich duchovní drželi spolu s nimi a tudíž kontrolovali veřejnost svých vlastních národů.

Takže nakonec jsou US spojenci islamistických teroristů, přičemž obviňují Rusko z podpory ‚terorismu‘ na bývalé Ukrajině, jejichž jediným zločinem je to, že se nechtějí nechat mordovat.

12. února 2015 bylo vydáno „Prohlášení výkonné ředitelky MMF Christine Lagarde o Ukrajině,“ které začínalo: „Paní Christine Lagarde, výkonná ředitelka Mezinárodního měnového fondu (MMF) dnes v Bruselu v Belgii prohlašuje: ‚Jsem potěšena oznámením, že tým MMF v Kyjevě dosáhl na úrovni personálu dohody s ukrajinskou vládou o novém programu ekonomických reforem, který bude podpořen rozšířeným zajištěným fondu o 12,35 miliardách SDR (asi 17,5 miliardy $, 15,5 miliard €) od MMF spolu s dodatečnými zdroji od mezinárodní komunity.“ MMF tak porušujíc svůj vlastní zákaz nalévat půjčky do národů, které jsou ve válce, dal jasně na srozuměnou, že na 100% stojí za Obamovou ukrajinskou zástupnou válkou proti Rusku. Tam půjdou peníze financování opatření více zbraní pro Ukrajinu, aby mohla vyhladit nebo alespoň vyhnat obyvatelstvo v této oblasti Ukrajiny, které z 90% hlasovalo pro demokraticky zvoleného ukrajinského presidenta, kterého Obama svrhl.

Je to probíhající plán na splátkově financované masové vraždění, pro které MMF poskytuje většinu financování.

Protože se za ty půjčené peníze bude platit kampaň etnických čistek, tak se jich nedostane na potřeby Ukrajinského lidu. To jeho extrémní zbídačování začalo okamžitě den po 26. únoru 2014, kdy byl Arsenij Jaceňjuk jmenován, aby vedl zemi, jelikož k tomu byl vybrán Victorií Nuland z Obamova ministerstva zahraničí o 22 dnů před tím. Jak 6. března 2014 referoval Kommersant: „Strategie vlády byla parlamentem schválena 27. února a 3. března ministerstvo financí odeslalo akční plán ke schválení ministerstvu ekonomického rozvoje. Tento dokument ohromuje svým rozsahem. … Zvláště sociálními náklady, co mají jít ‚pod nůž‘. Už v březnu budou výplaty penzí zkráceny jen na 50% určené penzijní částky.“ Ale pokřik to zdržel. Ovšem teď už se to udělalo.

11. prosince: „Kabinet chce zkrátit školní docházku na 9 z 12 let, aby se snížily náklady pro rozpočet. Ministerstvo financí navrhuje úpravu legislativy týkající se humanitární sféry, sféry veřejné administrativy, penzijního a sociálního zabezpečení, aby spolupracovaly s prokuraturou a armádou.“

19. prosince: „Ministr školství Sergej Kvit uvedl, že ministerstvo, které vede, nebude s takovýmito návrhy nikdy souhlasit.“

24. prosince: „Ministr školství Sergej Kvit byl vyhozen.“

Penze mají být zkráceny na polovinu, a to i přes větší znehodnocení ukrajinské měny; a docházka do veřejných škol bude zkrácena jen na 9 let. A všechny ty peníze MMF (i US a EU) místo toho půjdou na placení masových vražd v bývalém ukrajinském regionu Donbas, v oblasti zobrazené v této mapě, na níž obyvatelé z 90% hlasovali pro Viktora Janukoviče, kterého Obama svrhl, a kde jsou všichni obyvatelé oficiálně ‚teroristy‘. Používá se k tomu označení: ‚zóna volného odstřelu.“ Obama chce tyto obyvatele vyhladit a MMF a EU se k tomu přidávají.

Vedlejší cestičky, přes které bude Ukrajina své zbraně nakupovat, jsou konstruovány tak, aby se vyhnuli vyhlášení války Vladimirem Putinem, nebo spíše, aby ten důvod nebyl pro veřejnost tak očividným ospravedlněním, pokud k němu dojde.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: globalresearch.ca, reformy.cz