Zástupce náčelníka správy informačních technologií ukrajinského ministerstva obrany Serhij Haluško prohlásil, že na linii dotyku zůstane dostatečné množství sil a prostředků ukrajinské armády, aby bylo možné reagovat v případě porušení příměří. Dříve stálý zástupce Luhanské lidové republiky Vladislav Dějnego prohlásil, že Kyjev trvá na tom, že potřebuje delší dobu na odsun těžkých zbraní od linie dotyku na Donbasu. Včera prohlásil nejvyšší představitel Doněcké lidové republiky Alexandr Zacharčenko, že domobrana hodlá 27. února v 19:00 (moskevského času) vrátit těžké zbraně k linii dotyku v případě, že Kyjev nesplní své závazky a těžké zbraně nestáhne.


Doněcká lidová republika dala Kyjevu čas až do 19.00 pátku (moskevského času), aby zahájil stažení zbraní, v opačném případě může DLR vrátit svou techniku na styčnou čáru, prohlásil ve čtvrtek hlava samozvané republiky Alexandr Zacharčenko.

Dříve ve čtvrtek Zacharčenko oznámil, že domobranci DLR stáhli od styčné čáry v Donbasu 90% těžkých zbraní. V LLR přitom prohlásili, že stáhli od styčné čáry s ukrajinskou armádou téměř 80% těžkých zbraní.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru