Vůdci tří vůdčích národních technologických společností se v pátek nezúčastní summitu ke kybernetické bezpečnosti Bílého domu v Kalifornii, tvrdí mediální zprávy. CEO Yahoo Marissa Mayer, zakladatel a CEO Facebooku Mark Zuckerberg a ředitelé Googlu Larry Page a Eric Schmidt se této události, která proběhne na Stanford University, nezúčastní. Ale Tim Cook z Applu má v plánu se zúčastnit.


Bílý dům tuhle přezíravost žehlí a poukazuje na to, že Yahoo, Facebook i Google budou na této události zastoupeny, i když tam nebudou jejich vůdci.

„Myslím, že když se podíváte, kdo se k nám během několika příštích dnů připojí, tak spatříte vůdce průmyslu ze všech technických oborů, komunity zastánců soukromí, akademie a vládu, jakož i vůdce byznysu z celého spektra.

Jsme tedy poctěni a vítáme jejich účast,“ řekl reportérům ve čtvrtek v noci z paluby Air Force One řídící náměstek tiskového tajemníka Bílého domu Eric Schultz.

„Nejenže jsme získali zapojení od technických a byznys vůdců napříč spektrem, na které jsme hrdí, ale také i určité závazky, které budou příští den oznámeny, jsou velice významné,“ řekl pan Schulz.