Za posledních 48 hodin se toho moc nezměnilo. Doněck: O letišti je potvrzeno, že plně v rukou Novorossijců a k hlavním bojům dochází ve městech Peski, Avdějevka, Krasnogorovka a Marinka, která jsou na mapě níže zakreslena černě.

Boje k ochraně Doněcka


Ve všech těchto lokalitách jsou Ozbrojené síly Novorossie v ofenzivě, aby Ukrajinské kárné síly zatlačily zpět. Jestli se Novorossijcům podaří vykopat síly Junty z těchto měst, tak je tím donutí k provedení důležitého ústupu, jelikož terén za těmito městy je otevřená step, kde nemá ukrajinské dělostřelectvo, kde by se skrylo. Jinými slovy, když Novorossijci tato města zaberou, tak tím zastaví teroristické útoky na Doněck.

Gorlovka:

Gorlovka je pořád po palbou ukrajinského dělostřelectva, které se vrátilo k používání klastrové munice.

Mariupol:

Novorossijské dělostřelectvo pravidelně provádí dělostřelecké přepady okrajů tohoto města, kde jsou zakopaní Ukrajinci.

Velká zpráva dne je politická: Zacharčenko vyhlásil, že Novorossijci už jen berou zajatce a nemají nadále žádný zájem od výměny zajatců (při nichž měnili ukrajinské zajatce nikoliv za novoruské vojáky, nýbrž za náhodně pochytané občany, kriminálníky i mentální retardy).

Mezi tím vyhlásil ministr obrany Doněcké republiky, že z Doněckého letiště vyprostili 597 mrtvol, ale že pod troskami jich je ještě spousta. Mějte na paměti, že to, co Ukrajinci rádi nazývají „brigádami“, jsou obvykle síly o velikosti batalionu, asi tak 600-800 mužů. Jinými slovy, je docela možné, že celá 93. „Žitomirská“ brigáda, jejíž velitel padl do zajetí Novorosijců v podstatě přestala existovat.

Dovolil bych si hádat, že je docela dobře možné, že by se celá ukrajinská fronta mohla rozsypat, a že Novorossijci by mohli osvobodit značnou část historické Novorossie.

Co se týče Porošenka, ten pořád slibuje unitární Ukrajinu, s pouze jediným oficiálním jazykem, a totální válku proti „teroristům“.

Bez ohledu na úsilí Kremlu o zklidnění situace teď já nevidím vůbec žádný důvod k zastavení bojů. A jelikož Vojentorg běží na plnou kapacitu, tak je dobrá šance na to, že ač Moskva pořád předstírá, že jednáním lze dospět k řešení, tak se Kreml už rozhodl, že žádný výsledek jednání není možný, tedy přinejmenším ne s nestvůrami, které jsou teď v Kyjevě u moci.

The Saker

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj:  vineyardsaker.com, reformy.cz