Poté, co Ukrajinci údajně odmítli mírové návrhy Vladimira Putina, a pokračují v těžké dělostřelbě na pro-Rusy držený Doněck, tak vojenský mluvčí Ukrajinců Lysenko referuje, že Ruská armáda přímo útočí na ukrajinské síly na severu konfliktní zóny. Boje kolem toho, čím je teď zničené Doněcké letiště, pokračují s tím, že jak Lysenko tvrdí, tak zastavili ruské síly s dodatkem, že tři ruské bataliony přechází ukrajinskou hranici. CNN hlásí, že ruský ministr obrany říká: „Ukrajinské tvrzení, že ruská vojska jsou na Ukrajině, je naprostý žvást.“


Reuters a Bloomberg hlásí…

  • TŘI DALŠÍ RUSKÉ BATALIONY PŘÍCHÁZÍ K UKRAJINSKÉ HRANICI: LYSENKO
  • UKRAJINA ŘÍKÁ, ŽE U DONĚCKÉHO LETIŠTĚ PROBÍHAJÍ ZUŘIVÉ BOJE: LYSENKO
  • RUSKÁ ARMÁDA ÚTOČÍ NA UKRAJINSKÉ SÍLY: LYSENKO
  • ÚTOK NA UKRAJINSKÉ SÍLY NA SEVERU KONFLIKTNÍ ZÓNY: LYSENKO
  • TĚŽKÉ BOJE POŘÁD PROBÍHAJÍ, ALE UKRAJINCI ZASTAVILI POSTUP RUSKÝCH SIL – VOJENSKÝ MLUVČÍ LYSENKO

*  *  *

Ruské tanky jsou údajně na ukrajinské hranici…

*  *  *

Jak hlásí Reuters:

[quote align="center" color="#999999"]

Jednotky Ukrajinské armády jsou v úterý na východě Ukrajiny terčem útoku pravidelných ruských sil a probíhají těžké boje, řekl mluvčí Ukrajinských ozbrojených sil.

„I přes předběžnou dohodu jsou ukrajinské vojenské jednotky terčem útoku pravidelných vojenských formací ruských ozbrojených sil na severu zóny protiteroristické operace,“ řekl mluvčí Andrij Lysenko.

„Těžké boje pokračují poblíž kontrolních bodů (Ukrajinské armády) 29 a 31,“ řekl s poukazem na oblast poblíž města Slovjanoserbsk severovýchodně od Luhanska.

„Ukrajinské síly postup ruských vojsk zastavily… Situace v konfliktní zóně je vážná, ale je pod kontrolou,“ řekl Lysenko na tiskovém briefingu.

Další tři bataliony taktických skupin ruských motostřelců byly zjištěny, jak uvnitř Ruska směřují k ukrajinské hranici stejně jako dělostřelecká divize, řekl.

Lysenkovo oznámení na speciálně svolaném tiskovém briefingu bylo jedním ze zatím nejodvážnějších tvrzení Ukrajiny o přímém zapojení Ruska do tohoto devítiměsíčního konfliktu mezi pro-ruskými separatisty a vládními silami.

Přes všechno, o čem Západ a Kyjev říkají, že je nezvratně dokázané, tak Moskva popírá, že by jakékoliv její pravidelné síly byly vyslány na Ukrajinu. [/quote]

Jak hlásí Bloomberg:

[quote align="center" color="#999999"]

Tvrzení ukrajinské vlády z 19. ledna o ruských vojscích a technice vstupujících na Ukrajinu jsou „absolutním nesmyslem,“ uvedl v e-mailovém prohlášení mluvčí ruského ministerstva obrany.

Tvrzení Kyjeva jsou „halucinace“: Konašenkov.

Ukrajina studuje plán předložený ruským presidentem Vladimirem Putinem o stažení těžké výzbroje z konfliktní zóny, hlásí s odkazem na ruského velvyslance Michaila Zurabova RIA Novosti.

Zurabov říká, že ukrajinské komentáře k tomuto plánu jsou převážně technické: RIA [/quote]

*  *  *

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz