Amash tuto legislativu označil za „nejzlověstnější, s jakou se kdy setkal.“ Podle Kongresmana Justina Amashe, Kongres právě schválil zákon, který vládě a vynucovatelům zákona udílí „neomezený přístup ke komunikaci kteréhokoliv Američana.“ Když tento zákonodárce z Michigenu zjistil, že Zákon o zpravodajském zmocnění FY 2015 byl aktualizován opatřeními, která zmocňují k „získávání, uchovávání a šíření“ veškerých komunikačních dat amerických občanů, tak se zoufale pokoušel zorganizovat hlasování o zrušení tohoto zákona.


Avšak tato včera schválená legislativa 325 ku 100 hlasů dává zelenou tomu, co Amash popsal jako „jednu z nejzlověstnějších částí zákona, s jakou se kdy za svého fungování jako reprezentanta setkal.“

Tento zákon umožňuje zachycování soukromé komunikace Američanů bez soudního příkazu a její předávání vynucovatelům zákona k trestnímu vyšetřování.

Tato legislativa v podstatě kodifikuje a legalizuje masový mimosoudní dohled NSA nad Americkým lidem bez jakékoliv diskuse.

Níže si přečtěte si plný text dopisu Kongresmana Amashe, který rozeslal před schválením tohoto zákona.

*********************

[quote align="center" color="#999999"]

Milí kolegové,

Dodatek Zákona o zpravodajském zmocnění, o němž bude dnes Sněmovna hlasovat, obsahuje nová znepokojivá opatření, která poprvé statutárně zmocňují ke špehování amerických občanů bez soudního procesu.

Senát včera v noci schválil dodatek k verzi zákona o zmocnění ke zpravodajství s novou Částí 309 – takovou, jakou Sněmovna nikdy neposuzovala. Část 309 dává zmocnění „k získávání, uchovávání a šíření“ neveřejné komunikace včetně té, co je od osob v USA a k nim. Tato část schvaluje to, že takováto soukromá komunikace Američanů získaná bez soudního příkazu může být předávána domácím vynucovatelům zákona k trestnímu vyšetřování.

Aby bylo jasno, Část 309 poprvé poskytuje statutárním orgánům pravomoc k získávání, uchovávání a síření soukromé komunikace amerických osob získaných bez soudních úkonů, jako je soudní příkaz nebo předvolání. Teď může takovýto dohled provádět administrativa na základě zmocnění k výkonné moci jako je E.O. 12333. Kongres však nikdy neschválil použití výkonné moci takovýmto způsobem, aby se zachycovaly a využívaly soukromé telefonní záznamy, elektronická komunikace nebo data z cloudů od Američanů.

Přívrženci Části 309 tvrdí, že toto opatření ve skutečnosti omezují pravomoc výkonné moci nad zadržováním soukromé komunikace Američanů. Pravdou je, že Část 309 obsahuje nesmírně slabá omezení k zadržování komunikace Američanů výkonnou mocí. Tato opatření s mnoha výjimkami vyžadují, aby výkonná moc komunikaci Američanů zničila během pěti let po jejich získání – ač, jak přiznává HPSCI, výkonná moc už podle těchto směrnic postupuje.

Místo požadavků na uchovávání dat, podle kterých už exekutiva postupuje, obsahuje Část 309 novelu statutární základny pro výkonnou moc, aby zachycovala a využívala soukromou komunikaci Američanů. Senát tato ustanovení vložil do zákona o zmocnění ke zpravodajství včera pozdě v noci. Tohle není způsob, jakým by měl pro své voliče Kongres řešit citlivé záležitosti soukromých informací – zvláště když se od nás žádá, abychom rozšířili dohledové pravomoci naší vlády.

Naléhám na vás, až to dnes přijde do Sněmovny, přidejte se u H.R. 4681 ke mně s hlasováním „ne“ o zákonu o zpravodajském zmocnění.

/s/

Justin AmashPoslanec Kongresu[/quote]

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: prisonplanet.com, reformy.cz