Před několika týdny jsme poprvé varovali, že kolaps Ropy je signálem potíží bublajících pod pokličkou finančního systému. Opravdu v celkovém obrazu se o ropě, sprostě lhalo, když se o ní obecně mluvilo jako o projevu toho, že ten růst prohlašovaný za zotavení po krizi 2009 byl za takový prohlašován legitimně. Ceny ropy vydržely pět let růst, což naznačovalo, že nějaký druh ekonomického zotavení by snad mohl být na cestě…, a že nějaký růst tu je, ať jakkoliv anemický. Teď už víme, že to byl naprostý nesmysl. Ropa ztratila přes 40% na ceně za pouhé čtyři měsíce. A to je jasný signál, že bublina aktiv 2009-2014 praská.


I ostatní třídy aktiv se ji připravují následovat. Komodity v celé své škále kolabují do hlubin…

 Velice úzce je s globální ekonomikou provázaná měď. Ta právě prorazila za hranici svého mohutného pětiletý vzor sledujícího poklesu, pod výchozí hodnotu vlny. A já předpokládám, že během nadcházejících týdnů spatříme zrychlování poklesu… stejně jako je to s ropou.

 A co to vlastně všechno znamená? To, co už říkáme roky…, že celá ta povídačka o „zotavení“ byla KEC, a že Fed věci učinil ještě horšími, než byly před tím. Jako vždy jsou to akcie, které se k tomu „přidají“ až poslední. Vůbec by nás ale nepřekvapilo, kdybychom krach akcií spatřili v nadcházejících měsících.

Pokud jste ještě nepřijali opatření přípravy na druhé kolo finanční krize, tak vám nabízíme zprávu Finanční krize „druhé kolo“ – průvodce přežitím, která snadným, jednoduchým způsobem nastíní strategie, kterých lze použít nejen k ochraně svého portfolia před propadem trhů, ale i k vytvoření zisků.

S přátelským pozdravem
Phoenix Capital Research

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz