Čína uplatňuje vůči mnoha GMO nulovou toleranci. Dali to jasně na srozuměnou odmítáním amerických exportů obsahujících geneticky modifikované přísady s rozsahem pouhé jedné miliontiny. Kvůli nedávné kontaminaci sena GMO vojtěškou odolnou k RoundUpu dala čínská vláda na černou listinu i seno z USA a bedlivě zkoumají exporty z Kanady, aby zjistili, není-li i ty také třeba dát na černou listinu. Jeden z vývozců sena do Číny a na další místa po celém světě, Ed Shaw, řekl, že na černé listině se zákazem exportu do Číny jsou už tři američtí vývozy sena a vrátil se náklad stovek kontejnerů, když v nich našli GMO vojtěšku.


Seno dovážené do země z USA musí nejdříve do karantény, aby se zjistily případné stopy GMO, konkrétně geneticky modifikované vojtěšky. A k tomu nedochází nijak ojediněle. Loni odmítli seno pěstitelů ze státu Washington, když ho pozitivně testovali na GMO vojtěšku. Do Číny se to teď těžko umisťuje, protože všechno dovážené seno by mělo být bez GMO příměsí.

Netřeba říkat, že bude-li tento trend pokračovat, tak to nakonec povede k čínskému bojkotu veškerého v USA vypěstovaného sena.

Presidentka Forage Seed Canada Heather Kerschbaumer řekla, že její Golden Acre Seed Co. loni podstoupila devět vzorkování na testy vojtěšky odolné k Roundupu u její normální vojtěšky, a všechny skončily negativně; avšak GMO vojtěška v Kalifornii a na různých dalších místech USA čím dál více roste různě mezi zeleninou. Takže možnost křížové kontaminace každou další sezónu rychle vzrůstá.

Nedávno Forage Seed přišla o 20 000 $ kvůli kontaminaci semen řepky a teď mají kanadští činitelé obavy kvůli kontaminaci GMO vojtěškou, jelikož ta by mohla srazit kanadský exportní trh na kolena.

Před necelými třemi lety spoluzakladatel pozorovatelů AGRA Phil Bereano argumentoval, že deregulace pěstování GE vojtěšky ze strany USDA je v přímém rozporu s jejich závazky ze zákona a s rozhodnutími soudu.

Mnozí se domnívají, že úroda nikoliv GMO je už teď velice rozsáhle kontaminovaná.

Nedávné zprávy zjišťují, že problém kontaminace GMO je daleko vážnější, než se před tím myslelo, stejně jako zjistily četné případy křížové kontaminace z běžného života, takže to vypadá, že ani organická úroda už nebude nikdy opravdu bezpečná.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: globalresearch.ca, reformy.cz