Musím se přiznat k tomu, že i když píšu článek o důležitosti zubů moudrosti, ty moje jsou už dávno vytržené. A jsem si jistý, že i mezi vámi je spousta takových, kteří už je nemáte. Co jsme měli dělat. Důvěřujeme našim zubařům a nikoli našemu instinktu. Proto jsem udělal důkladný průzkum a těm z vás, kteří máte stále tu možnost, radím, nechte si své zuby moudrosti. Nehledě na to, že zubaři říkají, že jsou zbytečné a jen ubírají místo v ústní dutině.


 

Co jsou vůbec zač

Zuby moudrosti jsou nejzadnější zuby v dutině ústní. Obvykle vyrůstají až v pubertě nebo dokonce až v dospělosti. Podle zprávy uveřejněné v “Americkém deníku veřejného zdraví“ je více jak 67% odstranění zubů moudrosti zbytečné. Všechny ty pověry, že způsobují různé nemoci, nejsou pravdivé! Jde jenom o obrovsky výdělečnou část zubařského průmyslu (ročně vytržení zubů moudrosti vydělá až miliardu dolarů).

V 90. letech provedl Dr. Weston A. Price rozsáhlý výzkum spojitosti mezi nemocemi a naším orálním zdravím. Došel k závěru, že správnou výživou můžeme docílit toho, že všech 32 zubů bude mít v ústní dutině své místo. To znamená, že správná a vyvážená strava je klíčem k ponechání si zubů moudrosti.

Dr. Weston Price dále zjsitil, že konzumací cukru a bílé mouky se doposud zdravé zuby začaly rychle kazit.

 

Proč je potřebujeme

Naše zuby jsou živými orgány a zuby moudrosti jsou navíc spojené s tenkým střevem. 46% motorických a senzorických nervových zakončení je spojeno s ústy a obličejem. Tudíž jakmile odstraníte jeden zub, narušíte tím celý nervový tok. Touto problematikou se zabývá tradiční čínská medicína již více jak přes 5000 let.

Odstranění zubů moudrosti může být nebezpečné

Věděli jste, že 57000 – 175000 lidí trpělo po odstranění zubů moudrosti třesem nebo znecitlivěním? To dokazuje, jak moc jsou naše zuby spojené s nervovým systémem. I když jde o zcela běžnou operaci, i tak skýtá rizika, z nichž některá mohou vést k náhlému úmrtí.

Když tedy vezmu v potaz veškeré informace, silně nedoporučuji vytrhnout si zuby moudrosti. Podle Jaye Fiedmana, nejlepšího dentálního konzultanta v Kalifornii, je ve 2/3 případů naprosto v pořádku, když si své zuby moudrosti ponecháte.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: livingtraditionally.com