Hřivna dnes ráno zkolabovala do nových nížin skoro k 15/USD. Centrální banka a bankéři „se shodli, že UAH podrží na 15-16/USD,“ ale „neplánují nové restrikce na trhu cizích měn.“ Existuje však jedna děsivá „měna“, kterou je třeba zaškrtit… Bitcoin. Jak Národní banka Ukrajiny vysvětluje: „Abychom ochránili práva spotřebitelů,“ tak na Ukrajině nelze používat jako platebního prostředku Bitcoin. Spolu s tím UAH proráží nový rekord svého propadu…


A tak se Ukrajinská centrální banka rozhodla zakázat Bitcoin…

Jak hlásí Project UKRInform:

Jako platebního prostředku na Ukrajině už nelze používat virtuální měnu Bitcoin.

Ohlásil to oficiální zástupce Národní banky Ukrajiny (NBU) na Facebooku.

Podle tohoto regulátora, který musí zajistit reálnou hodnotu, jsou virtuální měny „náhražkami peněz.“

Národní banka Ukrajiny též zdůraznila, že mezinárodní rozšíření plateb pomocí Bitcoinů zatraktivnilo (??) tuto kategorii služeb pro ilegální aktivity, včetně praní peněz ze zločinů a finančního terorismu.

„Aby Národní banka ochránila práva spotřebitelů a bezpečnost transferů peněz, tak doporučuje používání jen těch služeb platebních systémů a finančního vyrovnání, které jsou uvedeny v registru platebních systémů, systémů finančního vyrovnání a účastníků v těchto systémech a poskytovatelů služeb platební infrastruktury“ – uvedl tento zástupce regulátora.

* * *

Protože není nic horšího, než když mají vaši občané volnost v řízení transferů kolabující hodnoty Hřivny do alternativ mimo Hřivnu…, zvláště když nad vašimi penězi vládne MMF.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz