Vypadá to, jako by Rusko, nejspíš ve spolupráci s Čínou, vedlo odvetu proti sankcím a manipulacím cen ropy pokusy o rozvrat anglo-sionistických peněžních trhů a o vyvolání krachu amerického akciového trhu. Pokud se to povede, tak tato strategie přivodí jak v USA, tak i v Evropě ekonomický pokles podobný tomu, který následoval po kolapsu trhu s domy v Americe v roce 2008. Minulý týden jsme zažili značný nárůst turbulencí na finančních trzích. Zarážející záležitostí se stal jednotlivý ohromný obchod za $3/4miliardy, který vyvolal bleskový propad trhu futures SP 500.


Podobné bleskové propady postihly i australský dolar (a nejspíše i další anglo-sionistické peníze) během posledních 6 měsíců, a i ty byly vyvolány jednotlivými ohromnými obchody způsobujícími explozi turbulencí.  Tohle není Vysokofrekvenční obchodování, nýbrž jednotlivé obrovité zakázky, které zasahují trh silou jako taktická jaderná zbraň.

Ty masivní obchody s australskými dolary jsou obvykle v souběhu s otevřením Šanghajské burzy, což naznačuje, že v tom má prsty čínská vláda. Typický propad trvá kolem jedné sekundy a může způsobit některým investorům extrémní ztráty, když jsou na trhu zrovna, když k tomu dojde. Tyto propady mají ten účinek, že dramaticky zvícenásobí tržní turbulence a způsobí, že investoři z trhu uprchnou.

Pokud budou tyto turbulence pokračovat tak – zvláště na americkém akciovém trhu – nejspíš povedou k významným krachům, jelikož institucionální investoři se zbaví svých podílů a po nich bude následovat masový úprk obecné populace, jelikož to vyvolá strach a paniku.

Je zajímavé si všimnout i toho, že rozsah obchodů s australskými dolary byl pokaždé, když došlo k propadu, přesně 7 500 kontraktů a když došlo k propadům SP 500, tak to bylo 75 000 kontraktů (SP 500 je odpovídajícím způsobem větší trh). Ta čísla 7 500 a 75 000 posilují teorii, že tyto obchody mají původ u toho samého zdroje.

Poznámka ke zdroji: Vinyardsaker je silně proruský a geopoliticky dobře informovaný ze všech stran.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  vineyardsaker.com, reformy.cz