Vůdcové protestního hnutí Occupy Central, které od června pořádá hromadné akce v Hongkongu, konali zvláštní přípravu u amerických tajných služeb. Tato zpráva čínských médií by se mohla stát senzací. Po pravdě řečeno to už ale prakticky nikoho nepřekvapí. Revoluce růží v Gruzii, Oranžová revoluce na Ukrajině, Revoluce tulipánů v Kyrgyzstánu, Arabské jaro na Blízkém východě. Mění se pouze názvy, podstata zůstává beze změn. Mezinárodní experti (nikoli bez účasti bohatých ochránců) učí mládež taktice protestních akcí, strategii jednání s úřady, chování v sociálních sítích.


Vyhlášeným cílem je prosazování demokratických hodnot. Ve skutečnosti se ale jedná o ovlivňování vnitřní situace v té které zemi a nastolení nového světového řádu.

Podle údajů z čínských médií se hnutí Occupy Central zrodilo v Hongkongsko-americkém centru. Od studentských aktivistů požadovali, aby „prosazovali demokratické změny“, přičemž jim slibovali podporu Washingtonu, jejíž součástí byla možnost studovat a žít v Americe.

 

Tyto akce navštěvovali pracovníci generálního konzulátu USA. Sám vedoucí centra Morton Holbrook, který byl do této funkce jmenován koncem minulého roku, je rozvědčíkem se třicetiletou praxí. Čínské noviny rovněž poukazují na blízké vztahy ředitele centra a hongkongského mediálního magnáta Jimmyho Laie sponzorujícího opozici s bývalým ministrem obrany USA Paulem Wolfowitzem. V době, kdy Paul Wolfowitz pracoval v CIA, byl jedním z autorů zprávy o sovětské hrozbě.

 

Aktivisté z hnutí Occupy Central žádají, aby byly v roce 2017 uspořádány v Hongkongu přímé volby šéfa administrativy, kterého v současné době jmenuje speciální kolegium. Pod nátlakem aktivistů už pekingské úřady učinily určité změny ve volebním systému, schválili proceduru, kdy mohou obyvatelé odevzdat svůj hlas za jednoho z několika kandidátů navržených tímto kolegiem.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  czech.ruvr.ru