Washington nezajímá, co může nastat na Ukrajině. USA používají své agresivní útoky proti Rusku a zkoušejí tak potrestat Moskvu za Sýrii, jako kdyby studená válka nikdy neskončila, uvedl v rozhovoru pro RT politický komentátor Alexandr Nekrassov. [quote align="center" color="#999999"] RT: Speciální statut pro Doněck a Luhansk na východě Ukrajiny zní v této chvíli poněkud nejasně. Co to znamená pro tyto regiony? Dostávají to, co chtěli?


Alexandr Nerassov: Osobně si myslím, že je to jen další senzační zpráva. Bohužel máme další příklady, kdy se hned po tom, co bylo dosaženo dohody, staly špatné věci. Například příměří. K dohodnutému příměří, které bylo považováno za průlom, ale co se pak stalo? Evropská unie okamžitě udělila vůči Rusku sankce, které nedávají smysl. Cítím, že prezident Porošenko a jeho parta v Kyjevě udělali dohodu s Radou (ukrajinský parlament), aby ukázali EU, že jsou mírotvorci … Podepsali dohodu o přidružení – potřebovali ukázat, že se snaží najít mírové řešení.

Ve stejnou dobu, kdy tento takzvaný stav, který je velmi nejasný, byl Doněcku a Luhansku dán, jsme sledovali na Ukrajině NATO manévry. To nedává smysl: to prostě nepoukazuje na to, že lidé v Kyjevě jsou inteligentní. Mám špatný pocit, že Doněck a Luhansk pak budou obviněni – jak byli obviněni z porušení příměří, i když to udělali ukrajinští vojáci – budou obviněni novými předpisy a zákony. Pravděpodobně uvidíme diskuse o dalších sankcích proti Rusku.

RT: Doněck a Luhanks tvrdí, že chtějí rovnocennost s Kyjevem. Znamená to nezávislost? Mohou se spolehnout na to, že dostanou co chtějí?

V tomto okamžiku je samozřejmě kvůli situaci nemožné mluvit o nezávislosti. Ale pokud se podíváte, vypadá to jako mnoho těch věcí, které se staly předtím. Pokud se velmi rychle vrátím k únoru, měli byste vidět, že lidé, kteří přišli k moci během převratu říkali jednu věc, a pak udělali úplně jinou věc. Vždy mění svůj názor, vždy hrají tuto hru a vždy si myslí, že mohou přelstít nejen veřejné mínění v jejich zemi, ale i Rusko a světovou mínění.

Nezapomeňte, že Amerika je zaměřeni na potrestání Ruska za Sýrii. Amerika nyní v podstatě útočí na Rusko. Skutečně nerozumím těm řečem "vstupujeme do studené války" … My už jsme ve studené válce! Nikdy jsme se nedostali ze studené války. Kdyby studená válka skončila, neexistovalo by NATO, NATO by bylo rozpuštěno. NATO a studená válka přišli současně. V tomto ohledu, je čas uvědomit si, že jde o velmi agresivní útok Ameriky proti Rusku. Abych byl upřímný, používá se na to Ukrajina, protože ve Washingtonu nikoho skutečně nezajímá, co se na Ukrajině děje. Musíme se podívat zpět a vidět, co je skutečným plánem … [/quote]

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: rt.com