Bojovníci „Islámského státu“ působící v Iráku a Sýrii, zotročili sexuálně tisíce žen, které dobyli jako živé trofeje. Dávají je do svérázných bordelů a nutí k tomu, aby obsluhovaly bojovníky. Jak vyjasnili britští novináři, některé z těchto bordelů řídí ženy-muslimky s evropskými pasy. Toto odpověděla na otázky Hlasu Ruska irácká ochránkyně lidských práv Hanna Eduardová:


Masmédia oznamují, že bojovníci ISIL zotročují ženy v Iráku pro jejich následující prodej. Jak hodnověrná je tato informace?

[quote align="center" color="#999999"]

Podobné zprávy začaly přicházet hned po dobytí Mosulu. Unášejí mladé dívky a nezletilá děvčata, hlavně křesťanky a jezídky. Prodávají je jako otrokyně. Pokoušeli jsme se oficiálně zaregistrovat případy obchodu s otrokyněmi, nedělá se to ale veřejně v ulicích. Obchod probíhá v strukturách ISIL, pohlaváři prodávají zajaté ženy bojovníkům. Prodávají je ale také nějakým třetím osobám, které jsou ochotny dobře zaplatit. Je mj. známo, že obyvatelům Mosulu se podařilo osvobodit některé dívky z otroctví, prostě je od bojovníků vykoupili.

Pak vzniká jiný problém: rehabilitace osvobozených dívek. Vždyť byla většina z nich vystavena sexuálnímu násilí. Například, jedna dívka vyprávěla, že každých 18 dnů ji „provdávali“ za dalšího bojovníka. Mnohé dívky byly po návratu domů zavražděny vlastními rodiči. Vždyť znásilněná dívka je hanbou pro celou rodinu. [/quote]

Je nějaká informace o unesených dětech v oblastech, které kontrolují bojovníci?

[quote align="center" color="#999999"]

Chlapce od 14 let verbují a učí bojovat. Tím prostě mrzačí jejich duše. Vždyť rozkládající se mrtvoly, zmrzačená těla a zranění lidé – to není vhodná podívaná pro mladou psychiku. A vůbec děti nejvíce trpí kvůli nynějším událostem.

A ještě mohou bojovníci vyvést chlapce, jehož chytili třeba s cigaretami (kouření je na územích obsazených ISIL zakázáno – Red. pozn.) a začít mu veřejně lámat prsty. Děti se stávají svědky krutého zacházení s jinými dětmi. Krutost ničí jejich psychiku. [/quote]

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru