8. srpna Ukrajiny, Holandsko, Austrálie a Belgie podepsaly dohodu o nevyzrazení příslušných dat získaných během vyšetřování příčin havárie malajského linkového letadla MH17. Live Journal, ruský originálV rámci dohody 4 zemí podepsané 8. srpna mezi Ukrajinou, Holandskem, Belgií a Austrálií zůstanou informace o průběhu a výsledcích vyšetřování havárie utajené. Bylo to potvrzeno na briefingu v Kyjevě pod záštitou kanceláře generálního prokurátora Jurije Bojčenka. Jeho slovy výsledky vyšetřování budou jednou vydány až úplně, a to pouze, když o tom bude dosaženo konsensu všech stran, které podepsaly tuto dohodu.


Kterýkoliv ze signatářů má právo, aniž by to musel vysvětlovat, vetovat publikaci výsledků vyšetřování.

Po podepsání tento dokument Věrchova rada Ukrajiny ratifikovala a dovolila účast na vyšetřování malajskému personálu.Mezinárodní experti přiznávají, že prozkoumání trosek malajského Boeingu 777 zabere několik týdnů.

Do druhé fáze bude patřit i ohledání příslušných ostatků obětí z havarovaného letu MH17.

Lze tudíž předpokládat, že výsledky vyšetřování jsou ve skutečnosti tajné a konečný názor expertů nebude zveřejněn. (Nebo kdyby ano, tak až za několik let, až politické důsledky této katastrofy ztratí svou relevanci.)

Závěr je jednoduchý – předběžné výsledky vyšetřování přímo dokazují, že Rusko nebo Doněcké milice jsou nevinné.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Zkušení novináři, kteří se nebojí psát pravdu. Erik Best, Ľubomír Huďo, Milan Vidlák, Tereza Spencerová a další… – nový časopis Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: globalresearch.ca