Před dvěma týdny v pátek 8. srpna „trh“ zjevně zoufale hledající jakoukoliv záminku, aby mohl vyrůst, to udělal, okamžitě, jakmile Rusko jízlivým jazykem oznámilo, že vojenské cvičení, o kterém všichni dopředu věděli, že ten den skončí, a které „dělalo starosti americké ministerstvu zahraničí,“ opravdu skončilo. Takže podle této logiky by oznámení nového a ještě většího vojenského cvičení Ruskem mělo akcie shodit do krachu, ne? Samozřejmě, že žertujeme: na tomto světě neexistuje žádná zpráva, která by mohla shodit akcie níže, jelikož dobré zprávy jsou ohromné, ale špatné zprávy znamenají jen více intervencí různých centrálních bank.


Avšak Rusko opravdu oznámilo, že se pustí do proti-teroristického cvičení zvaného Mírová mise v Číně, což udělá s dalšími členy Šanghajské organizace pro spolupráci, ohlašuje RIA Novosti s odkazem na nejmenovaného činitele ministerstva obrany.

Hlavní část tohoto cvičení má proběhnout mezi 24. až 29. srpnem, tudíž do příštího pátku, kdy trh vyletí ze „zpráv“, že cvičení skončilo, takže uvidíte, že ty algoritmy zase jednou selžou, protože si nepřečtou nic než jen titulky.

Podle Bloomberg Rusko, Čína, Kazachstán, Kyrgyzstán a Tádžikistán vyšlou celkem 7 000 příslušníků vojenského personálu na zatím největší SCO.

A jen pro případ, že by akcie potřebovaly více katalyzátorů k růstu (když nemají spadnout), tak Rusko oznámilo, že někdy v polovině září provede další cvičení zvané Východ-2014, do kterého se zapojí četné složky ozbrojených sil. Scénář pro tohle konkrétní cvičení nebyl ještě uvolněn.

A nakonec tohle všechno se děje, když se Rusko zrovna účastní třetího cvičení zvaného Interakce-2014 umístěného v Kazachstánu spolu s členy Smluvní organizace kolektivní bezpečnosti. A účel tohoto konkrétního cvičení: „Snaha o ohrazení ozbrojeného konfliktu v imaginárním státě.“

Ano… v imaginárním.

Níže je zrovna zveřejněný klip z tohoto cvičení spolu s popisem od RT: společné vojenské cvičení Smluvní organizace kolektivní bezpečnosti (CSTO) proběhlo v pátek v kazašském regionu Karaganda. Tohoto cvičení se zúčastnilo asi 3 000 vojáků, 200 vozidel a asi 30 letadel.