Považujete škorpióní jed za „bezpečný“? Další „bezpečnou“ GMO potravinou je geneticky upravené zelí, do kterého byl přidán právě škorpióní jed pro větší „odolnost“. Samozřejmě, že podle ochranné známky Roundup jde o zcela bezpečnou látku. Se stále rostoucím odporem ke GMO potravinám se otcové GMO myšlenky jako Monsanto nebo Dow stávají čím dál tím směšnější. Vyžádal jsem si rozhovor s odborníkem s odlišným názorem, abychom si promluvili o tomto škorpióním jedu přidávaném do zelí, který má za cíl ovlivnit mínění mas lidí, kteří stále věří, že tyto firmy jednají v našem nejlepším zájmu a opravdu se zajímají o naše zdraví.


Je možné, že malý příběh o vměšování jedu do zeleniny probudí aspoň některé osoby stále věřící, že GMO jsou prospěšné. Arogance velkých zemědělských a farmaceutických firem je tak veliká, že je to podobné jako by si namalovali karikaturu svého ďábelského obličeje do jejich poslední inovace.

V r.1994 byl škorpióní pesticid poprvé vyroben a vědci ho testovali tak, že při jeho rozprašování měli na sobě oblek na manipulaci s nebezpečným materiálem. Dokonce i hlavní výzkumník, který měl celý proces na starost, nebyl přítomen. Nejspíše se toho David Bishop obával stejně, jako my se obáváme škorpiónového zelí.

Nyní je úplně stejné genetické inženýrství se škorpióním jedem používáno na křížení se zelím za účelem vypěstovat spoustu jídla pro narůstající populaci a všechny nás nakrmit. FDA sice neudělala zatím žádný výzkum, ale i tak se nejspíš tato bláznivá potravina dostane do supermarketů dříve, než se stačíme rozhlédnout.

Jeden vědec, podporovaný Monsantem, tvrdí, že toto křížení je nutné, protože je zapotřebí stále silnějších pesticidů. Rostliny musí být údajně geneticky upravovány, aby těmto pesticidům odolaly. Pokud vám tohle nestačí, tak bylo navíc dokázáno, že přídavné pesticidy způsobují zánik včelí populace a mají vážný environmentální dopad jako např. znehodnocení půdy nebo vznik super velkých brouků.

Čas od času je nám řečeno, že tohle všechno je bezpečné, ale existují studie, které by to dokazovaly?! A proč bychom jim měli vůbec věřit, když doposud zjevně lhali?

Všechno od rýže přes sóju až po pšenici pěstovanou v Oregonu není bezpečné. Existuje spousta důkazů od vědců, za jejich zády Monsanto nestojí, kteří to tak tvrdí.

Další malá milosrdná lež je ta, že škorpióní jed přeměněn na pesticid je všechno jen ne nebezpečný. Testování však neproběhlo na lidských buňkách, ale na rakovinových. Pojďme testovat rakovinotvorná činidla na rakovinových buňkách a pak veřejnosti řekněme, že toto genetické monstrum nezpůsobuje žádnou újmu. Nejlepším řešením by bylo posadit všechny výrobce těchto zrůdností k večeři na Díkůvzdání, která by se skládala z GMO zelí, kukuřice, sóji, lososa atd. a nechat je sníst, co se dá, a pak sledovat, jak moc „bezpečné“ vlastně jsou.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: naturalsociety.com