Nejdříve vám musím říci, že nevím, že kdy nebo kde bylo toto video natočeno. Nemohl bych říci, že je to zcela nedávné, a že je to scéna odkudsi z pokraje bojové zóny. Vypadá to, že kolona Ukroušů se zastavila na kraji silnice, kde k nim přistoupili civilisté, co nabídli vyčerpaným vojákům něco k pití a dali se do řeči. Zbytek už vypovídá sám za sebe (dejte pozor, byste měli aktivovánu volbu „cc“, abyste viděli anglické titulky). Poznamenám, že téma konverzace se točilo kolem tří, snad i čtyř zničených brigád, což by šlo interpretovat jako asi 10 000 mrtvých Ukroušů. Ty brigády jsou 72., 79., 24. a 25. Když se ten civilista znovu ptal, kolik lidí bylo zabito, vojáci odpovídali „spočítej si to!“


Teď tedy to „interview“ u cesty nedokazuje nic, tím méně, že zemřelo 10 000 Ukroušů, či že byly smeteny 4 Ukroušské brigády. Ukazuje to ale, že právě tomuhle vojáci Ukroušů věří, že taková „se nese fáma“ na ukroušské straně, která je o hrůze a zkáze, a nikoliv o tom, jak „za chvilku osvobodíme Doněck a Lugansk od teroristů.“ Všimněte si také naprostého opovržení jejich velitelstvem a zmínek o naprosto zhroucené velitelské struktuře.

Rovněž řeknu, že v ruské televizi a v ruské blogosféře na Internetu jsou zprávy takovéhoto druhu každý den. Líbilo by se mi, kdyby si někdo udělal čas, prošel YouTube a poskládal ze vší té spousty krátkých video-reportáží dlouhé video ukazující ty spousty spálených ukroušských obrněnců a zoufalství, znechucení a zdrcenost ukroušských vojáků ( mimochem – dneska jich do Ruska uteklo 17 dalších).

Ze strany Odporu jsou VŠECHO, co je vidět, videa vybombardovaných budov, zabitých civilistů a ohromných dělostřeleckých úderů z pozic Ukroušů. Ještě jsem neviděl jediné video ukazující zničenou jednotku Odporu. Připomínám – že tohle je válka, a jsem si jist, že i k tomu dochází, já jsem to ale zatím neviděl.

Takže tady je to video (díky, že mě na něj upozornil Larchmonter445). Podívejte se a udělejte si vlastní obrázek.

S pozdravem,
The Saker