MZV RF je mimořádně znepokojeno pokusy zabránit postupu humanitárního konvoje s pomocí pro pokojné obyvatelstvo Donbasu. Přicházejí zprávy o tom, že diverzní skupina trestního praporu Ajdar plánuje minování jednotlivých úseků silnic v Luhanské oblasti, s cílem zničit kolonu s humanitárním nákladem a doprovázející personál, a pak obvinit domobrance z teroristické činnosti.


Na MZV podotkli, že RF se podařilo zkoordinovat prakticky všechny klíčové otázky dopravy potravin, léků a dalších předmětů denní potřeby se zástupci ukrajinských úřadů a Mezinárodního výboru Červeného kříže.

 

DLR naléhavě potřebuje humanitární pomoc z Ruska

Doněcká lidová republika (DLR) potřebuje „jako vzduch“ humanitární pomoc, kterou vezou z Ruska. Prohlásil to premiér DLR Alexandr Zacharčenko.

Podle jeho slov vznikla v republice velmi těžká humanitární situace. Ukrajinská armáda záměrně ničí vodárny, tepelné elektrárny a objekty infrastruktury.

Zacharčenko je toho názoru, že přepravě humanitární pomoci z RF brání ukrajinská vláda, která vymýšlí všelijaké překážky.

Kolona z 280 nákladních automobilů veze asi 2 tisíce tun humanitárních nákladů: potraviny, léky a předměty denní potřeby.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru