Mish je vysoce uznávaný finanční blogger. Jeho stránka Global Economic Analysis běžně získává ceny jako:  New York Times: NYT 10th Annual Year in Ideas – #1 Idea of the Year ‘Do-It-Yourself Macroeconomics’ Time Magazine: Best 25 Financial Blogs Bloomberg: Financial Blogs: The Best of the Bunch CNBC: Best Alternative Financial Websites


Jednou ze součástí Mishovy značky je to, že mluví s lidmi, co opravdu ví, o různých tématech a oblastech, a pak hlásí, co oni k tomu řekli.

Dnes Mish vyvrátil jeden z hlavních video „důkazů“, o nichž média mainstreamu tvrdila, že dokazují, že je to Rusko, kdo je za sestřelením malajského letounu nad Ukrajinou.

Jacob Dreizin, americký občan, který mluví rusky a čte ukrajinsky, poskytl před třemi hodinami tuhle aktualizaci.

[quote align="center" color="#999999"]

Ahoj Mishi,

V pátek Daily Mail, jeden z hlavních britských listů zveřejnil fotky a video toho, co měl být údajný raketomet „Buk“ rebelů směřující do Ruska. Článek přednesl tvrzení různých ukrajinských zdrojů, že tomu raketometu chybí několik střel poté, co s nimi sestřelil malajský 777.

Na tento článek také jako na zvláště aktuální dal odkaz Drudge Report a nejspíš si ho prohlédlo několik milionů lidí.

Tento mem se dnes stal i součástí oficiální povídačky Strýčka Sama, jak je vidět z následujícího výňatku z New York Times:  V programu CBS „Čelit národu“ i pan Kerry mluvil o tom videu, které zveřejnili Ukrajinci, a ukazuje jednotku SA-11 vracející se do Ruska po sestřelu toho letounu, kvůli čemuž „mu chybí raketa.“

Odkaz na toto video od New York Times ve skutečnosti směřoval na příspěvek na Facebookový účet ukrajinského ministra vnitra.

Tvrdilo se u toho, že raketomet přejíždí hranici do Ruska.

Ovšem ruští bloggeři a novinářské zdroje si prošli ten billboard a další markanty této scenérie, aby identifikovali silnici, kde bylo to video pořízeno, tj. poblíž města Kranoarmějsk, které je od května pod kontrolou Kyjeva.

Ten billboard je ve skutečnosti reklamou na prodejnu aut v Krasnoarmějsku. Rovněž jedna ze staveb v pozadí je údajně obchod s domácími potřebami na Gorkého ulici v Krasnoarmějsku.

Všimni si prosím, že to město je zhruba 120 kilometrů od ruské hranice a 80 kilometrů od místa sestřelení malajského 777. A opakuji, je od května pod kontrolou Kyjeva.

Koluje přinejmenším ještě jeden klip s „ruským Bukem“, o němž se tvrdí, že Ukrajinci předvádí své vlastní zařízení. Pořád ještě pracuji na tom, abych ho pro tebe našel.

Jacob

Dotyčné video