V pátek 20. června 2014 se hnutí odporu proti pučem z 22. února instalované ukrajinské vládě podařil výrazný průlom proti Obamovým silám tím, že se zmocnili tankového parku ve městě Artěmovsk 30 kilometrů od města Slavjansk – tj. města, které už od 9. května trpělo neustálým útoky bombardováním a dělostřeleckou palbou od letadel, helikoptér a tanků Obamových sil. (ilustrační foto) „V noci jsme převzali kontrolu nad tankovou základnou v Artěmovsku, 30 kilometrů od Slavjanska. Máme teď 221 tanků, 288 obrněných vozů, 12 samohybných děl, 18 systémů salvové palby Grad, 183 bojových vozidel pěchoty a 12 houfnic,“ řekl ruské tiskové službě Interfax šéf informačního centra „Jihovýchodního frontu“ Konstatin Knyrik.


[quote align="center" color="#999999"]

Upozornění: Vedení Doněcké republiky uvedlo, že k tomu nedošlo. Informace v článku je nepravdivá. [/quote]

Expertní vojenský komentátor „niqnaq“ poskytl další podrobnosti a doprovodnou analýzu, a ohlásil, že ukrajinská centrální vláda v Kyjevě tvrdí, že techniku v tomto parku skladovalo Rusko, což by, kdyby to byla pravda, znamenalo, že příznivci nezávislosti bojují proti Vladimiru Putinovi a jeho tankům, a nikoliv proti Baracku Obamovi a jeho agentům v Kyjevě – tj. vládě, která tahle zařízení vlastní. Pak poskytl video-dokumentaci, že ty nedávno poblíž spatřené tanky „nesly buď ruskou vlajku s trikolórou a jeden jel s vlajkou Svatého Jiří, takže je určitě neřídily síly Kyjeva.“ Avšak současný režim v Kyjevě se dostal k moci pomocí metod „falešné vlajky“, aby svedl násilnosti během puče na toho presidenta, kterého svrhávali, Viktora Janukoviče; takže umístění těchto vlajek na ty tanky nedokazuje vůbec nic. Navíc před tím zcela nekriticky ohlásil New York Times skutečnou lež Obamovy administrativy, že ty tanky, které operují v této oblasti, jsou ruské, protože (podle prolhanců z Bílého domu) „v této oblasti neoperuje vůbec žádný ukrajinský tank.“ Když tam při tom Obamovi lidé obyvatele jihovýchodní Ukrajiny bombardují i zápalnými bombami.

Navíc tohle prostě přeci nikdo nezbaští (kromě snad těch „novinářů“, „reportérů“ čili ve skutečnosti stenografů lží Bílého domu, které najal klan Sulzberger-Ochsů a další rodiny z aristokracie mediálních vlastníků, aby oblbovali své čtenáře), že by ty stovky tanků v tomto vojenském zařízení ukrajinské vlády v Artěmovsku byly ruské ne ukrajinské; a že Rusům se nějak povedlo tajně prohodit své tanky místo tamních ukrajinských tanků.

K tomuto všemu došlo na počátku vyhlášení Obamovy loutky ukrajinského presidenta Petra Porošenka, co před-ohlásil 7 denní zastavení bojů, které začalo tento víkend. Ovšem kdyby snad v Artěmovském zařízení náhodou byly protiletecké rakety nebo SAMy, pak by bombardéry, co Porošenko posílá k dalšímu bombardování jihovýchodní Ukrajiny, až to obnoví, mohly narazit na ještě účinnější odpor než před tím; a když je to tak, tak ač Obamu podporující Kiev Post 26. května otiskl titulek, „Porošenko slibuje, že až přistoupí k protiteroristické operaci, tak ta přinese úspěch během hodin, nikoliv měsíců,“ tak tohle fantazírování, které vyvěrá z US Bílého domu a od jeho ukrajinské momentální loutky, není už věrohodné pro nikoho kromě vírou naplněných pravých věřících v Ameriku a v severozápadní Ukrajinu. Tahle válka, kterou začal Obama, jasně nepostupuje tak, jak se čekalo, a ukořistění takového velkého zbrojního depa v Artěmovsku může situaci učinit pro obyvatele „Oválné pracovny“ jen ještě chmurnější.

Pozadí toho, proč to Obama všechno dělá, je stručně vysvětleno zde (na 4 minutové videu). A to je i důvod, proč Obama znovu začíná se Studenou válkou.