Všichni vědí, že poločas tohoto smysl postrádajícího diplomatického summitu zaměřeného na „de-eskalaci“ geopolitického napětí se měří jen ve dnech, pokud ne v hodinách… Ale ty minuty? Před chvílí RT, a to je doslova minuty po tom, co si v Ženevě plácli na „dohodu“, přišla s tímto: „Kyjev říká, že vojenská operace na ukrajinském jihovýchodě bude i přes Ženevskou dohodu pokračovat.“ Tato dohoda, která pro připomínku říká: „Všechny strany se musí zdržet jakéhokoliv násilí, zastrašování nebo provokativních akcí.“ To je pravda: ne jen „pro-ruští separatističtí teroristé,“ ale všechny strany.


Od RT:

[quote align="center" color="#999999"]

I přes apely na mírový dialog v dokumentu Ukrajinou přijatém v Ženevě ten pučem dosazený ukrajinský ministr zahraničí řekl, že tohle nijak neovlivní „anti-teroristickou“ operaci na Východě země, a že vojska tam zůstanou.

Krátce poté, co byl přijatý Ženevský dokument ze čtyřstranného setkání mezi Ukrajinou, US, EU a Ruskem publikován, řekl úřadující ukrajinský ministr zahraničí Andrej Deščica, že Kyjev není vázán jeho doporučeními.

Podle Deščicy, jak jej citovala RIA Novosti: „Vojska na Východě země provádí speciální operaci a mohou zůstat, kde jsou.“ [/quote]

Takže všichni odzbrojí současně … ale druhá strana první.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com