[quote align="center" color="#999999"] Už je ti teplo, děvče? Ohledně globálního oteplování už bylo napsáno mnoho nesmyslů. Nějak se ten miliardový byznys s emisními povolenkami zkrátka rozjet musí. Co na tom, že během posledních 15 let k žádnému oteplení nedošlo a třeba v Antarktidě je nejvíc ledu od počátků měření.


Na davy štědře korumpovaných vědců, kteří se pomocí zfalšovaných údajů a prostřednictvím stejně poctivých mainstreamových médií snaží veřejnosti namluvit, že dokud jejich agendu nepodpoříme, do roka a do dne určitě roztají ledovce a po Moravě budou běhat klokani, jsme si už zvykli. Nová americká studie Matthewa Ronsona ale překonává veškeré, nejen klimatické meze. Podle ní totiž globální oteplování do roku 2099 zapříčiní jen v USA 180 000 znásilnění a 22 000 vražd. Zatím to spíš vypadá, že jediné, co „oteplování“ u některých jedinců způsobuje, je poškození mozku a charakteru.

Prší, prší, jen se leje

Nevadský institut pro výzkum pouště vyvíjí drony neboli bezpilotní letouny, které budou vytvářet bouřkové mraky, jež by dokázaly vyvolat déšť a sníh podle potřeby. Drony by měly nahradit běžná pilotovaná letadla, která už dnes umějí vygenerovat miliardu galonů vody na 25–45 hodin letu. Oproti chemtrails a HAARPu je tato metoda, která spočívá v „zasévání“ částic jodidu stříbrného do mraků, zdá se, poměrně neškodná. A mohla by přinést mnoho nesporných výhod. Na domácí půdě by drony mohly spustit přeháňku dejme tomu v oblasti Nevadské pouště, jinde, třeba v Pákistánu, by mohly způsobit naopak povodeň a přesnými zásahy zlikvidovat pár set civilistů. A nádavkem ještě bedlivě dohlížet, aby se náhodou lidstvo nechovalo „nedemokraticky“.

Velký bratr vrací úder

Nově zveřejněné dokumenty Edwarda Snowdena ukázaly, jak západní tajné služby manipulují obsah na internetu – pomocí smyšlenek se snaží zničit reputaci vybraného „cíle“. Zakládají třeba falešné blogy, publikují příspěvky pod jménem toho, koho chtějí zdiskreditovat, v nichž napadají a ztrapňují oponenty a vypouštějí důvěrné informace, jež se jich týkají. Podle jiných Snowdenových dokumentů se pro změnu americká NSA vydává za facebookový server, aby infikovala počítače uživatelů špehovacím softwarem a jiným malwarem, který umí sbírat data z jejich disků. Bohužel je ale dost dobře možné, že to nejdůležitější z dokumentů, jež Snowden vynesl z NSA, se už nedozvíme. Glenna Greenwalda, který je až doposud zveřejňoval v The Guardian, totiž najal zakladatel e-Bay Pierre Omidyar. Tedy muž, jenž podle Kiyv Post spolufinancoval nynější ukrajinskou „revoluci“. A také spoluzakládal firmu Palantir, která stála u zrodu špehovacího softwaru s názvem Prism.

20 milionů a třikrát otčenáš

„Pohlédl jsem na růženec, který držel v ruce, a zatímco jsem aranžoval květiny, ten zloděj, jenž sídlí v mysli každého z nás, ke mně ihned přistoupil – a já jsem nebožtíkovi ten křížek vzal.“ Takhle popisoval při setkání s kněžími ve Vatikánu papež František svůj „hřích z mládí“, kdy sebral talisman svému zesnulému zpovědníkovi. Křížek prý papež nosí dodnes. To kdyby měli přiznat hříchy mnozí jeho katoličtí kolegové, byly by to zřejmě o dost šťavnatější zpovědi. A to i bez chlapečků. Třeba italský biskup Nunzio Scarano byl loni zatčen, když se pokusil převézt do Itálie 20 milionů ve Švýcarsku vypraných eur. Bývalý šéf Správy majetku apoštolského stolce před soudem vypověděl, jak si preláti, kardinálové a jiné duchovní bytosti z církevní pokladny udělali bezednou kasičku. Nekřesťansky se ale jak známo tunelovalo i ve Vatikánské bance.

Presstitutka roku

Jefim Fištejn, který si také říká novinář a jehož si Česká televize pozvala do pořadu Hyde Park, by mohl směle kandidovat na titul Presstitutka roku. Stoprocentně by totiž vyhrál. V díle věnovaném dění na Ukrajině ( www.ceskatelevize.cz – vřele doporučujeme) od začátku do konce lhal tak agresivně a nestoudně, že byl češtější než Česká televize, která v této disciplíně zvlášť během ukrajinské krize držela laťku už tak dost vysoko. Nejvíc se Fištejn blýskl při otázce diváka, kterého zajímalo porovnání situace, kdy USA pod falešnou záminkou rozpoutaly krvavou války například v Iráku (jež stála místní kromě ropy víc než milion a půl životů), se vstupem Rusů na Krym, kde nepadl jediný výstřel. „Počkejte, to, že tam ty chemické zbraně nenašli, neznamená, že tam nebyly. Vždyť je Irák měl, to nepopírá nikdo. Pouze je nenašli,“ hřímal bývalý pracovník Rádia Svobodná Evropa.

Drulákův gól

Ve stejném pořadu stejně nestydatě lhal 17. března i první náměstek českého ministerstva zahraničí Petr Drulák. Ten vyprávěl o tom, jak byli obyvatelé poloostrova Krym kvůli masivní okupaci přinuceni v „neústavním“ referendu (96,77 % při třiaomsdesátiprocentní účasti) připojit se k Rusku, a že to možná vlastně vůbec nechtěli. Pak ale do studia zavolal divák, který má na rozdíl od českého úředníka na Krymu přátele, a situaci vylíčil zcela opačně – tedy že tam panuje euforie a všeobecné nadšení. Na to úředník opáčil: „Já to nezpochybňuju, ale ta euforie je způsobena tou mimořádnou situací. Jako když Němci chtěli zpátky do Sudet.“ Tak to je teda gól. Takže všechny ty rusky mluvící davy s ruskými vlajkami byly zmanipulovány a vlastně samy dobře neví, jestli chtějí svůj osud spojit se zbankrotovaným státem bez budoucnosti a s nelegitimní loutkovou vládou (která se zahraniční pomocí svrhla tu demokraticky zvolenou), na níž se podílí i neonacistický Pravý sektor a extremistická banderovská Svoboda, nebo ke stabilnímu a hlavně nezávislému Rusku.

Nový lídr Evropy

Z polského ministra zahraničí Radoslawa Sikorského se dle týdeníku Respekt rodí politická hvězda, jakou střední Evropa neměla od devadesátých let, kdy svět naslouchal Václavu Havlovi či Lechu Walesovi. A hned v dalším odstavci článku s názvem Nový lídr Evropy připojil pozoruhodnou citaci: „Události na Ukrajině mě utvrzují v přesvědčení, že by byl pro NATO dobrou volbou.“ Ta nepatřila nikomu jinému než Zbigniewu Brzezinskému, spoluzakladateli Trilaterální komise a spolu s Henrym Kissingerem nejvýraznějšímu představiteli americké zahraniční politiky 20. století. Brzezinski proslul výroky jako „síť nadnárodních korporací a mezinárodních organizací vytváří jakýsi neformální světový systém, který by měl převzít zřetelný otisk současného vládce světa“ nebo „úspěch vyplývající z dosažení tohoto cíle by představoval odkaz Spojených států – první, jediné a poslední supervelmoci, jež zanechává svým potomkům budoucnost“. Dobrozdání od takového demokrata, to už něco znamená.

Rubrika vzniká ve spolupráci s Unfiltered News G. E. Griffina – www.realityzone.com

Tento text vyšel v aktuálním čísle magazínu AC24 Vědomí [/quote]