S tím, jak Británie spěšně couvá od možnosti sankcí proti Rusům (a Rusové navrhují konfiskace aktiv USA a EU, pokud by k sankcím došlo), tak to vypadá, že president Obama začíná být se svým voláním po sankcích čím dál izolovanější. Jak vysvětluje CEO Siemense – mohutného německého průmyslového konglomerátu – Ruský zemní plyn napájí Západní Evropu životní mízou, a ta je ve stavu podstatné „závislosti“. Od WSJ,


[quote align="center" color="#999999"]

Šéf německého průmyslového konglomerátu Siemens AG řekl, že neočekává, že by evropské vlády tvrdě tlačily na sankce proti Rusku v reakci na kremelské zmocnění k potenciálnímu vyslání vojsk na Ukrajinu.

President a hlavní výkonný ředitel Siemensu Joe Kaser byl během své návštěvy konference IHS CERAWeek v Houstonu v Texasu tázán na situaci na Ukrajině. A řekl, že je důležité pamatovat na to, že ruský zemní plyn Západní Evropu napájí „životní mízou“ a že ta je ve stavu podstatné „závislosti“.

„Možná, že Americký lid nebo vláda nebo kdokoliv zvedá obočí a může říkat, jak mohou být ti Evropané v debatě o sankcích tak změkčilí. Hádejte proč? Nemůžete chtít sankce na cokoliv, na čem závisíte,“ řekl pan Kaeser.[/quote]

Pan Kaeser se uchýlil k prohlášení, že USA jsou v lepší pozici při uvažování o ekonomických sankcích proti Rusku kvůli svému nedávnému nárůstu produkce ropy a plynu.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com