Přátelé bankéře JP Morgan, který si tento týden skočil pro smrt z výškové budovy v Hong Kongu, čímž se stal 7 finančním profesionálem, který v posledních týdnech zemřel za divných okolností, naznačují, že se plánoval vrátit do Kanady, čímž záhadnost této sebevraždy zvyšují. 33 letý Dennis Li Junjie v úterý skoncoval se svým životem skokem ze střechy Chater House, který sloužil jako asijské ústředí JP Morgan. Junjie pracoval pro JP Morgan jako odborník v zázemí služeb.


Jeho sebevražda se sváděla na „stresující prostředí v investičním bankovnictví,“ ač její načasování jen tři týdny poté, co vyšší ředitel JP Morgan Gabriel Magee seskočil z 500 stop vysokého vršku ústředí této banky ve středu Londýna, a uprostřed četných dalších divných smrtí bankéřů, vyvolalo spekulace, že to jde v patách čemusi ještě zlověstnějšímu.

Jen dva dny přes svou sebevraždou řekl Junjie kamarádovi, že plánuje návrat do Toronta, kde pracoval jako analytik Royal Bank of Canada.

„RIP… Co se stalo se všemi těmi sliby a plány, které jsi měl? Co se stalo s tvým návratem do Toronta? Nevěděl jsem, že tě něco tak vzalo! Pořád se mi po tobě bude stýskat,“ uvedl tento kamarád.

Junjie si nedávno koupil v Hong Kongu byt za 5,5 milionu Hongkongských dolarů a kamarádi mluvili o tom, jak měl neustále úsměv na tváři.

Skutečnost, že Junjie nevypadal sklíčený a dělal si konkrétní plány na budoucnost, naznačuje, že jeho sebevražda byla dost spontánní a mohla být reakcí na informaci, kterou mu řekli nebo kterou odhalil během 48 hodin před jeho smrtí.

Ač je takové tvrzení nemožné dokázat, tak to naznačuje, že je tu nějaký faktor, který by mohl spojovat celou tu záplavu nedávných smrtí bankéřů.

Mohla by snad být vysvětlením pozadí této záhady znalost nadcházejícího finančního krachu, který zastíní všechny předchozí krachy, které jsme zažili?

Grady Means, ekonom a poradce vicepresidenta Nelsona Rockefellera, předpověděl, že 4. března 2014 bude dnem, kdy se ekonomický kolaps urychlí po „bankovní panice, která propukne náhle a rychle se začne nabalovat jako sněhová koule.“

„Tehdy zazvoní budík dne zkázy, protože americká ekonomika by někdy kolem toho dne mohla úplně krachnout, což s sebou následně strhne všechny světové ekonomiky a všechny naděje na nějaké zotavení v dohledné budoucnosti – určitě ne během většiny našich životů,“ napsal Means v úvodníku Washington Times v roce 2012.

S tím, jak se toto datum rychle přibližuje, tak každé další záhadné úmrtí bankéře pouze přispívá k ještě vyšší prapodivnosti.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com