Populární zpěvačka spirituálů Natalie Grant odešla z Grammy poté, co spatřila série představení, o kterých i mainstreamová zábavní média přiznala, že jsou svou povahou okultní. Grant, která byla včera v noci nominována na dvě Grammy, tweetla, jak je po příchodu na tuto událost natěšená, ale rychle oznámila, že odešla předčasně, protože to, čeho byla svědkem, bylo v konfliktu s křesťanskou vírou, když uvedla: „Z Grammy jsme odešli brzy. Jsem plná myšlenek a bude asi lepší, když si většinu z nich nechám jen ve své hlavě. Řeknu ale tohle: Nikdy pro mě nebylo větší ctí než zpívat o Ježíšovi a pro Ježíše. A nikdy jsem si nebyla jistější tou cestou, kterou jsem si zvolila.“


Ač zůstává o přesných okolnostech potichu, tak se Grant nejspíš vyjadřuje o Katy Perry, která tančila kolem s obráceným koštětem obklopená démony, než ji obklíčily plameny, jak tak zpívala při představení své písně „Temný kůň“. Ošuntělé šaty Perry nesly vyobrazení kříže Templářských rytířů.

On-line tweet, že vystoupení Perry připomínalo „skutečné čarodějnictví“. Webová stránka křesťanské muziky BreatheCast uvedla, že vystoupení Perry bylo „vyplněno satanistickými obrazy a čarodějnictvím.“ I diváci vyjádřili svůj šok z okultního nádechu tohoto show.

Teď budou všechny malé holky, které se dívaly na Katy Perry, uctívat Satana.

Grant však mohla urazit i masová svatební ceremonie gayů, která se odehrála během představení Macklemore & Ryan Lewis.

Beyonce a Jay-Z, aby nebyli překonáni, tak se ještě před představením pokusili o lechtivý duet, který navztekal rodiče, kteří měli výtky, že to představení bylo příliš předvádějící pro děti. I přijímací řeč Jay-Z, během níž řekl: „Rád bych poděkoval Bohu … tak trochu,“ rovněž vyvolala tvrzení, že ten rapper tím invokuje Ilumináty.

Na to reagoval International Business Times tvrzením, že skopičiny Perry, Beyonce a Jay-Z byly pouhým příkladem toho, jak o Grammy „trollují konspirační teoretici o Iluminátech.“