Kdybyste si snad mysleli, že geneticky modifikovanými komáry a zmutovanými položkami v naší večeři končí rozsah hladu biotechnologů po manipulacích genetického kódu planety, tak vědci nyní rozběhli plán vypustit do divočiny tisíce ‘Frankensteinovských much”, aby bojovaly se škůdci. A stejně jako jsme to viděli u vypuštění geneticky modifikovaných komárů, je tento předělaný hmyz ve skutečnosti vypouštěn jako ‚zelená alternativa‘ k použití chemikálií. Vidíte, britští vědci tvrdí, že mutace genetického kódu hmyzu je ve skutečnosti způsob náhrady chemických pesticidů. Ke snížení populace vrtule olivovníkové se v Británii používaly chemické pesticidy. Realita je tu však taková, že berete něco tak škodícího jako chemické pesticidy a nahrazujete to čímsi daleko horším.


Je to něco na způsob toho, že vyměníte svoje starší auto za kolo, až na to, že v tomto případě má kolo vedlejší účinky, které ‚můžou změnit genetickou strukturu celé populace hmyzu‘.

Podle Daily Mail, který tomuto hmyzu dává přezdívku ‚Frankensteinovské mouchy‘, tyto franken-mouchy mají radikálně zredukovat současnou generaci vrtulí olivovníkových:

[quote align="center" color="#999999"]

„Trial verze by měla obnášet vypuštění geneticky modifikovaných samců vrtulí olivovníkových, kteří by se měli spářit s divokými samičkami, v důsledku čehož by samičí potomci všech těchto samiček pomřeli v larválním stadiu čili jako magoti.“[/quote]

Jinými slovy ve skutečnosti zkouší mutaci genetického kódu, aby sterilizovali a eliminovali populaci much. Co to ale znamená pro zvířata, co tyhle mouchy jedí jako součást své běžné diety? Anebo co lidé, co potom sní ta zvířata, nebo možná někteří snědí i ty mouchy samotné? Daily Mail přistupuje k prohlášení:

[quote align="center" color="#999999"]

„Nicméně kritici se bojí, že tento vývoj by mohl ohrozit lidské zdraví, kdyby tyto mouchy nebo jejich larvy lidé snědli, kdyby se dostaly do jejich potravinářských produktů.“[/quote]

Vypadá to ale, že tyto legitimní obavy zřejmě nezastaví (nebo ani neovlivní) vědce, kteří trvají na tom, že ve velkém vypustí do prostředí geneticky modifikované fanken-mouchy. Možná, že navrhnou nejíst žádné zvíře, co by mohlo takovou mouchu sníst, žádnou rostlinu, co mohla s tou mouchou přijít do kontaktu a zůstat zavření, abychom se vyhnuli fyzickému kontaktu s čímkoliv, čeho se moucha dotkne?

Zastavme ideologii šílených vědců z přerostlých biotechnologických korporací a raději se vraťme do věku reality a rozumu.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  naturalsociety.com