Na videu pod textem vyzývá Rockefellerův chráněnec a agent, Henry Kissinger, Spojené státy a despotickou vládu Čínu, aby společnými silami vytvořily globalistickou totalitní vládu. „Tento úkol“, prohlásil Kissinger ve svém nedávném proslovu pro Asian Society, „znamená zjistit, jakým způsobem by bylo možné vytvořit poprvé v dějinách světový řád, jenž by byl založený na globálním základě. Stále hovoříme o světovém společenství, nicméně skutečnost je taková, že nikdy předtím žádné světové společenství neexistovalo.“ A poté Kissinger doporučil, aby USA a Čína na tomto úkolu spolupracovaly.


David Rockefeller vzdal poctu komunistickému vůdci Maovi, jenž byl tím nejproduktivnějším masovým vrahem v dějinách 20. století. Mao byl odpovědný za likvidaci 49.000.000 – 78.000.000 Číňanů.

Pro Rockefellera představuje Mao ideál vůdce a čínská komunistická revoluce, s jejími vražednými čistkami, je pro něho vzorem pro světovou vládu.

„Ať už byla cena Čínské revoluce jakákoliv, /toto je nepřímý odkaz na miliony zavražděných lidí/ tato revoluce očividně uspěla nejen v tom smyslu, že vyprodukovala efektivnější a oddanější státní správu, ale rovněž vyprodukovala vysokou morálku a smysl pro společenství. (…) Sociální experiment pod vedením předsedy Maa je jedním z nejdůležitějších a nejúspěšnějších v dějinách lidstva.“ Toto napsal Rockefeller 10. srpna 1973 pro New York Times.

Rockefeller takovýmto vřelým způsobem chválil Maa a komunisty tři roky před koncem kulturní revoluce v Číně. Podle konzervativních odhadů daň smrti za Maovy kulturní čistky přesáhla 30 milionů lidí.