Syrová strava je prospěšná tím, že má všechny enzymy a živiny neporušené a to určitě podporuje, zlepšuje a usnadňuje trávení. Nejlepším způsobem, jak ráno začít, je vypít detoxikační koktejl. Tento detoxikační koktejl je silnou kombinací okurky, celeru (řapíkatého), petržele, koriandru, zázvoru a citronu. Tato kombinace je navržena tak, aby alkalizovala vaše tělo, pomohla k očistě orgánů, očistě jater a vaší krve.


Je to něco, co je pro vaše tělo dobré, nastartuje vás a pomůže vám začít čistit váš organismus. Každá složka je zvolena pro zcela konkrétní důvod.

Okurka patří k nejúčinnějším čistícím druhům zeleniny. Když se okurka zkombinuje s celerem, přihodí se spousta věcí. Jednou z nich je, že vytvoříte úžasný zásaditý efekt – tato zásaditost je nejdůležitější. Většina vaší stravy je kyselá. Proto se všichni snažíme vést lidí k zásadité stravě. Tyto dvě věci dohromady jsou velmi zásadité.

Celer je jednou z nejvíce podceňovaných potravin na planetě. Všichni si prostě myslí, že celer (řapíkatý) je jen vláknina a voda. Ve skutečnosti řapíkatý celer obsahuje 18 aminokyselin. Společně z celeru a okurky můžete dostat 18 aminokyselin a máte kompletní bílkoviny. To je velmi důležité, mimo jiné to pomáhá vyrovnávat hladinu cukru v krvi a podobně.

Petržel, která skvěle čistí krev.

Koriandr, který napomáhá vašemu tělu v záležitosti s těžkými kovy a toxiny, protizánětlivý zázvorcitron, který je zásaditý, a také pomáhá čistit ledviny.

Příprava zabere asi 5 minut. Je to velmi jednoduché, velmi rychlé, velmi bohaté na živiny. Můžete si to udělat několika různými způsoby:

  • v mixéru, jako koktejl, který ponechá všechna vlákna neporušená
  • pomocí odšťavňovače a mít to jako džus