Během jen několika málo let je Bitcoin už měnou, s níž je třeba počítat. Jejich hodnota už přesáhla 1 miliardu dolarů s tím, že pro budoucnost se počítá s většími zisky. Jelikož jde o revoluční a nezávislou virtuální měnu, tak se mnozí hrnou k bitcoinům ve snaze vyhnout se zabrání peněz v bankách a propadající se ekonomice spjaté s centrálními bankami. A navíc se široká škála příležitostí k využití Bitcoinů už stává běžnou věcí, jelikož popularita této inovativní a bezpečné měny roste.


 

Měna na výši své doby obchází systém centrálního bankovnictví

Pro ty, kteří jsou s touto měnou a s výhodami, které přináší, neobeznámeni v RT – Ptej se dál poskytují hutný přehled:

„Bitcoin je experimentální decentralizovaná digitální měna poprvé zavedená v roce 2009, která umožňuje okamžité platby komukoliv a kdekoliv ve světě. Bitcoiny neexistují fyzicky a nevydává je centrální banka.“

Tato zpravodajská agentura rovněž hlásí, že „Už je větší než mnohé státní měny, Bitcoin totiž tento týden (31. března 2013) prolomil hranici 1 miliardy dolarů. S příchodem pokračujících ekonomických krizí a nedostatkem likvidity je tato virtuální měna předurčena jako protivník eura a US dolaru.“

Mike Adams redaktor Natural News si všímá, že Bitcoiny jsou „revoluční“ v tom, že „všechny transakce jsou (téměř) volné a Bitcoinové peníze lze volně posílat a přijímat globálně z jakékoliv země bez jakékoliv regulace či restrikce.“

Přes Bitcoinovou elektronickou peněženku (e-wallet) se udržuje i anonymita, jen u ní platí unikátní ID pro každého klienta.

 

Rozšiřující se trhy

Bitcoin je atraktivní volbou i pro ty, kdo nejsou ochotni čekat na ekonomický kolaps nebo na vyloupení svých bankovních kont. Řada lidí vypravovává kreativní způsoby k získávání a využívání této měny. Jen jedním příkladem z toho ke Kanaďan Taylor More. Jeho dvouložnicový bungalov v Albertě je vystavený na prodej výměnou za Bitcoiny – abychom byli přesní za 5 362.

Podobně i obchod NaturalNews oznámil, že za všechno, co nabízí, přijímá Bitcoiny, včetně super-potravin, nutričních doplňků, tradičních semínek pro organické zahradničení, solných lamp a mnoha dalšího. On-line prodejci navíc často tuto virtuální měnu vítají pro spoustu zboží a služeb. Oblečení, hostování v doménách, elektroniku, sportovní zboží, domácí doplňky spolu s hotelovými pokoji a taxíky patří k možnostem, dosažitelným pomocí použití Bitcoinů.

Další věří, že Bitcoin je nejlepší obranou proti zhroucení ekonomických struktur. „Protože nepodléhá žádné centrální autoritě, nikdo v něm nemůže zmrazit konto. Lidé v tom tedy vidí tu krásu, zvláště když uváží, co se děje na Kypru, kde všem zmrazují bankovní konta. Tohle je způsob, jak si udržet své úspory v bezpečí,“ argumentuje v článku nazvaném Kanadský dům je poprvé na prodej za Bitcoinovou měnu.

Při pohledu na fenomenální úspěch Bitcoinů během takhle krátké doby jsou mnozí přesvědčeni, že se budou rychle vyvíjet nové trhy využívající této měny. Rick Falkvinge, zakladatel švédské Pirátské strany „odhadl, že Bitcoin by si mohl utrhnout mezi 1 a 10 procenty globálního trhu s cizími měnami,“ jak prohlásil v Soupeř pro dolar: Bitcoiny celkem přesáhly 1 miliardu dolarů. „To naznačuje, že cena každého Bitcoinu a všech Bitcoinů by měla vyrůst do rozmezí 100 000 dolarů až 1 milion dolarů,“ jak tvrdí Max Keiser, hostující v RT news v Keiser Report.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: naturalnews.com