Organizace Competitive Outcomes, která cvičí mladé rekruty z Výcvikových jednotek pro mladší záložní důstojníky (JROTC), Výcvikových jednotek pro záložní důstojníky (ROTC), programů pro kadety, zahraničních armád, policejních a požárních sborů, pořádá letos speciální výcvikové programy a semináře a sestavuje prováděcí manuály v Mariettě v Georgii, v Los Angeles a San Diegu v Kalifornii. Organizace spolupracuje s Armádou Spojených států, ozbrojenými i neozbrojenými divizemi ROTC a JROTC a rovněž s vojenským letectvem.


Nedávno létaly helikoptéry black hawk nad Miami na Floridě v rámci společného cvičení americké armády a místní policie. Doprava byla odkloněna mimo hlavní ulice. Zástupci armády tvrdili, že toto cvičení bylo přípravou na zámořské bojové akce. Místní obyvatelé však byli vyděšeni střelbou.

Policejní oddělení okresu Miami-Dade uvedlo ve svém prohlášení, že se jednalo o „rutinní cvičení“ a že jeho smyslem bylo „zajistit schopnost armády operovat v městském prostředí, připravit armádní jednotky na další nasazení v zámoří a splnit povinné certifikace“.

V texaském Houstonu týmy Speciálních zbraní a taktik (SWAT) a Armáda Spojených států zorganizovaly cvičení poblíž místního letiště. Podle zástupců armády šlo o cvičení součinnosti různých jednotek.

Helikoptéry kroužily nad Střední školou Carnegie poblíž Houstonu.