„Naléhavý oběžník“ ministerstva zahraničí rozeslaný dnes ambasádám po celém světě radí jak ruským občanům, tak společnostem, aby „okamžitě“ zrušili investice svých aktiv v západních bankovních a finančních institucích, jelikož roste strach Kremlu, že jak Evropská unie, tak Spojené státy připravují tu největší krádež soukromého bohatství v moderní historii. Podle tohoto „naléhavého oběžníku“ toto varování se vydává na příkaz ministerského předsedy Medveděva, který dnes ráno varoval před akcemi západního bankovního systému proti členovi EU Kypru prohlášením:


„Všechny myslitelné chyby, které by snad mohli udělat, ty také udělali, ta opatření, která byla navržena, jsou svou povahou konfiskací a svým charakterem jsou bezprecedentní. Nemohu to srovnat s ničím jiný než … s rozhodnutími sovětských úřadů … které si moc úspor obyvatelstva necenili. My ale žijeme v 21. století, v podmínkách tržní ekonomiky. Všichni zatím tvrdili, že právo na vlastnictví by se mělo respektovat.“

Medveděvovo prohlášení odráží předchozí slova presidenta Putina, který podobě varoval před bezprecedentním uchvácením soukromých aktiv na Kypru, když to nazval „ nespravedlivým, neprofesionálním a nebezpečným.“

V naší zprávě ze 17. března „Evropa couvá v šoku po nájezdu banksterů, podle varování budou USA další“ mají ruské subjekty €23-31 miliard ($30-$40) v přeshraničních půjčkách u kyperských společností svázaných s Moskvou a €9 miliard ($12 miliard) na vkladech u kyperských bank (v porovnání se €127 miliardami ($166 miliardami) udržovanými za podobných okolností 60 největšími korporacemi Spojených států na zámořských účtech, aby se vyhnuly platbám amerických daní), které jsou teď v ohrožení, že je zkonfiskují EU banksteři.

Povzneseni nad tu mizérii, kterou uštědřili celému kontinentu, avšak i navzdory ruským varováním činitelé Evropské unie dnes přitvrdili ve svém postoji ke Kypru, když oznámili, že když kyperská vláda do pondělí nedovolí tu razii na soukromá bankovní konta, budou nuceni jejich banky zničit, ty zůstávají zatím už sedmý den v řadě zavřené a nejsou tu náznaky, že by brzy otevřely.

V úvodníku souhlasícím s hněvem ruských vůdců vůči EU kvůli Kypru kanadský Globe and Mail News Service dále píše:

„Kyperský parlament tento víkend správně odmítl návrh na konfiskaci peněz ze skromných bankovních úspor. Nápad na vedení politiky eurozóny na omezení vládních dluhů u některých jejich členských zemích dovedený ad absurdum.

Pro kyperskou vládu by bylo lepší otevřeně zbankrotovat s některými ze svých vládních dluhopisů než si urvat kus úspor těch příslovečných vdov a sirotků, zrovna tak jako penzistů a těch, co se chystají na důchod – když by uvalila tenhle tribut jako daň. To zvláště platí v zemi, která má pojištění z vkladů do €100 000, aby ochránila malé střadatele.

Ještě před několika lety Kypr – což je ve skutečnosti etnicky řecká část Kypru, když ta turecká část je de facto protektorátem Turecka – měl fiskální přebytek, ale jeho úzké vazby s Řeckem vedly k propadu, když Řecko upadlo do těžké recese. Ten vládní dluh sám o sobě, je pořád ještě zvládnutelný, ale otřáslo to kyperskými bankami, protože ty měly půjčky v Řecku.“

Tváří v tvář masivnímu lidovému pobouření však kyperští poslanci počátkem tohoto týdne úžasně hlasovali proti EU plánu na ukradení jejich peněz z bankovních úspor, a tak nechali Euro-zónu v omračujícím úžasu, což je situace, kterou ve skutečnosti vytvořili evropští banksteři, když to byli v první řadě oni, co donutili kyperské banky půjčit skoro zbankrotovanému Řecku.

A ještě horší může být to, co se peče na Američany, kteří 31. ledna ztratili neomezenou vládní záruku, která byla udělena těm více než $1,5 bilionu jejich bankovních vkladů během finanční krize roku 2008, aby se vyplašení zákazníci ujistili, že jejich hotovost je v bezpečí.

Avšak podle kremelských zdrojů president Obama při své náhlé návštěvě tento týden v Izraeli, první od jeho zvolení v roce 2008, měl osobně vrcholné Izraelce varovat i před „plánem“ svého režimu na konfiskaci bankovních úspor svých občanů.

Je zajímavé si všimnout „směrného plánu“ Obamova režimu na ukradení bohatství svých občanů, které už není chráněno, neboť tento už podrobně rozvedl konzultační gigant globálního managementu a vůdčí světový poradce v business strategii The Boston Consulting Group (BCG), který ve své zprávě ze září 2011 nadepsané Vedlejší škody: Zpět do Mezopotámie? Hrozby restrukturalizace dluhů varoval před plány americké vlády na konfiskaci až 30% nejen z bankovních účtů Amerického lidu, nýbrž i z jejich dalšího bohatství.

Vysoce uznávaný finanční zpravodaj Zero Hedge v komentáři k této zlověstné zprávě BCG chmurně uvedl:

„Popírání. Popírání je bezpečné. Pohodlné. Už jako forma vyznání a bezohledně zneužívané politiky, kteří ani nechtějí a ani nedovedou čelit realitě. Slovní synonymum pro to je „proplácat se tím“. Ó ano, to je pro „proplácání se“, o kterém tolika céčkový ekonomů a znalců věří, že to je to dlouhodobé status quo pro USA a svět, jen proto, že to poslední tři desetiletí fungovalo v Japonsku, nebo jinými slovy „právě proto“.

No, je to až příliš hrozné. Jelikož to, co následuje, je zpráva, co se absolutně musí přečíst, které nepochází od nějakého obchodníka s pochybnou věrohodností, s nímž dělá interview BBC, ani ne od vášnivého ředitele známé italské banky, nýbrž od konzultační lokomotivy světa Boston Consulting Group, která potvrzuje, že „proplácávání skrz“ už umřelo. A přišel čas čelit faktům.

Jakým faktům? Faktu, který tvrdí, že mezi zadlužením domácnost, korporací a vlád rozvinutého světa máme $20 bilionů dluhů přesahujících práh udržitelnost podle definice „stabilizovatelného“ dluhu tj. 180% HDP.

Jsou to fakta, podle nichž všechny pokusy odstranit přehnané zadlužení selhaly, a prozatím i neutuchající snaha Fedu utéct této nezvládnutelné dluhové zátěži inflací byla k ničemu.

Další fakta, která uvádí, že jedinou cestou k vyřešení obrovité dluhové zátěže je přes globální koordinovanou restrukturalizaci dluhu (která by mimo jiné dohnala všechny globální banky k bankrotu), která, až se to všechno řečené provede, bude financována držiteli finančních aktiv, co na světě ještě zbyli: střední třídou a vyšší střední třídou, která, jestli má BCS pravdu, má dostat asi 30% jednorázovou daň na všechna svá aktiva, abychom se mohli těšit na velké zotavení z té mizérie, které nakonec přijde a svět bude znovu postaven do kolejí, po nichž lze pokračovat dál.

Nebude to ale dřív, než proběhne ta největší epizoda „přechodného“ utrpení, bídy a útrap v historii lidstva. Hodně štěstí politici a držitelé finančních aktiv, budete ho potřebovat, protože teprve až se to popírání změní na hněv, a až dlouho poté nakonec přijde přijetí.

Až do projevů toho, že masy průměrných amerických nebo evropských občanů se začínají chránit proti těm apokalyptickým koncům, tu o tomto zůstává jen málo dokladů, jelikož ta jejich tzv. „mainstreamová“ média nadále tu nadcházející katastrofu zakrývají. Ale jak teď varovalo Rusko, tak čas na to, se před tím chránit, rychle vyprchává, a jedinými přeživšími budou ti, kdo poslouchali.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: eutimes.net