Náboženská policie v Saúdské Arábii provedla razii v domě v provincii Al Jawf a zatkla 41 lidí, kteří se “spikli za účelem oslavy Vánoc,” uvádí policejní prohlášení. Policie říká, že zadržení byli křesťanští hosté asijských diplomatů, hlásí libanonské noviny Al-Akhbar. Na tomto shromáždění se zúčastnil i Saúdský Arab a Egypťan, oba muslimové. Policejní zpráva říká, že jak hostitel, tak oba muslimští hosté byli „těžce intoxikováni“. Není zatím jasné, zda ti lidé zadržení při razii ve středu v noci byli propuštěni či čelí dalšímu stíhání.

Saúdská Arábie staví mimo zákon jakékoliv náboženské praktiky kromě těch, které jsou v souladu s přísnou verzí sunnitského islámu, státního náboženství této teokratické monarchie. Úřady obvykle přivírají oko nad soukromými obřady, ale tato politika není ani stanovena v zákoně, ani se vždy nedodržuje.

Policie „ctností a neřestí“, která náboženské normy v této zemi vynucuje, pravidelně provádí vpády ke křesťanům a hinduistům žijícím v Saúdské Arábii.

Tento přístup povzbuzují náboženští vůdci, kteří tyto perzekuce ospravedlňují. Saúdskoarabský hlavní mufti Sheikh Abdel Aziz bin Abdullah už před tím odsoudil „pozvání na vánoční nebo svatební oslavy,“ uvádí tyto noviny.

Zdroj: rt.com

]]>