“Překvapení” BoE si vybrala Marka Carneye účastníka Bilderbergu z počátku letošního roku. „Překvapivé“ oznámení, že guvernérem Bank of England (BoE) bude jmenován Kanaďan Mark Carney znamená, že tento účastník Bilderbergu 2012 dokončí tvorbu virtuálního panství Goldmana Sachse nad hlavními ekonomikami Evropy. Jmenování Carneyho přišlo jako šok pro mnohé, kteří očekávali, že tento post dostane současný zástupce guvernéra BoE Paul Tucker, nikoliv však jako překvapení pro nás, vzhledem k tomu, že jsme už v dubnu předpovídali, že na tuhle pozici budou uhánět Carneye.

Carney je bývalým veteránem Goldman Sachs s 13 lety u nich a byl zapojen do finanční krize v Rusku v roce 1998, kterou Goldman svými radami Rusku zhoršoval, zatímco současně na světových trzích sázel proti schopnosti této země splatit svůj dluh.

Jmenování Carneyho přichází přesně šest měsíců poté, kdy se zúčastnil konference Bilderberg 2012 v Chantilly ve Virginii, což je výroční piklení více než stovky nejmocnějších lidí planety, kteří běžně předvádí svou pozici dosazovatele králů.

Guardian hlásí, že Carneyje „převážně mimo uzavřené kruhy centrálních bankéřů a finančních regulátorů nikdo nezná,“ a proto jeho jmenování přišlo pro mnohé jako takové překvapení, a k těm patřil i Malcom Barr z JP Morgan, který si myslel, že to bude Paul Tracker, kdo bude na tomto místě „vzpruhou“.

Skutečnost, že Carney je cizinec, se uvádí jako jeden z důvodů, proč jeho výběr přišel jako takový šok, ale i když je Kanaďan, tak je konec konců „poddaným“ anglické královny, která jej poté, co byl doporučen jejím ministerským předsedou Davidem Cameronem, potvrdila.

Carneyho přítomnost na letošním piklení Bilderbergů mu nepochybně pomohla k získání přízně globální elity a při zajištění tohoto postu guvernéra BoE, zrovna tak jako podpořila i další lúmeny při jejich vytažení do vyšších postů, jako byl Herman Van Rompuy, kterého vybrali za prezidenta Evropské unie jen dni po jeho návštěvě sezení Bilderbergů při večeři.

Carneyho vzestup na šéfa BoE rovněž představuje konečný kousíček do puzzlové skládačky Goldmana Sachse při té štvanici za kontrolou nad téměř každou hlavní ekonomikou po celém Evropském kontinentu.

Loni to byl komisař EU Mario Monti, který byl vybrán, aby nahradil demokraticky zvoleného ministerského předsedu Itálie Silvia Berlusconiho. Monti je mezinárodním poradcem Goldmana Sachse, předsedou evropské pobočky Trilaterální komise Davida Rockefellera a také jeden z vůdčích členů Skupiny Bilderberg.

„Je to ta banda lumpů, co nás uvrhla do této finanční katastrofy. Je to jako kdybyste prosili žháře, aby vám uhasil požár,“ komentoval to Alessandro Sallusti, šéfredaktor Il Giornale.

Podobně, když se řecký ministerský předseda George Papandreou odvážil navrhnout, že lidu Řecka by se dovolilo vyjádřit se v referendu, tak byl během pouhých dnů vykopnut a nahrazen Lucasem Papademosem, bývalým viceprezidentem ECB, hostujícím profesorem na Harvardu a bývalým vedoucím ekonomem v bostonských Federálních rezervách. Byl to Papademos, kdo vedl řeckou centrální banku, když dohlížela na derivátové obchody s Goldmanem Sachsem, které Řecku umožnily ukrýt skutečný rozsah masivního zadlužení vedoucího k evropské dluhové krizi.

Papademos i Monti byli instalováni jako nevolení vůdci přesně z toho důvodu, že „nejsou přímo odpovědní veřejnosti,“ uvedl v magazinu Time Stephen Faris, čímž zase jednou ilustroval ty z podstaty diktátorské a nedemokratické základy celé Evropské unie.

Krátce poté to byl Mario Draghi – bývalý místopředseda Goldman Sachs International – kdo byl instalován jako prezident Evropské centrální banky (ECB).

Americkým ministrem financí byl na počátku finančního kolapsu 2008 Hank Paulson bývalý generální ředitel Goldman Sachs. Když Paulsona nahradil Tim Gither, byl lobbyista Goldmana Sachse Mark Peterson najat jako jeho hlavní poradce. Současný generální ředitel Goldmana Sachse Lloyd Blankfein Bílý dům navštívil už 10 krát. V roce 2008 to byl Goldman Sachs, kdo utratil nejvíce peněz ve snaze o zvolení Baracka Obamy.

Zero Hedge, které předpovídalo, že to bude Carney, kdo porazí ty další při zajištění postu v Bank of England, dnes uvádí, že „Všechno, co potřebuješ vědět a na co si vzpomenout z událostí rozehrávajících se ve světě je – pamatuj si jednu jednoduchou věd: VEDE TO GOLDMAN SACHS. Všechno ostatní je podružné.“

Jak ilustruje obrázek níže, jsou lidmi s přímými vazbami na Goldmana Sachse kontrolovány i ekonomiky Francie, Irska, Německa a Belgie. Tento mezinárodní bankovní gigant je notoricky známý svou korupcí a obchody insiderů, a ten má teď ohromný vliv nad téměř každou větší západní ekonomikou planety.

Loutkáři eurozóny:

BELGIE Karel van Miert: Bývalý komisař EU pro hospodářskou soutěž a bývalý mezinárodní poradce Goldman Sachs.

NĚMECKO Otmar Issing: Bývalý člen správní rady Bundesbank a ECB; pomohl vytvořit euro; poradce Goldman Sachs.

IRSKO Peter Shutherland: Bývalý generální prokurátor Irska; prominentní hlas při výkupu Irska z dluhů; dozorčí ředitel z Goldman Sachs International.

Mario Draghi: nový šéf Evropské centrální banky; bývalý výkonný ředitel Goldman Sachs International.

FRANCIE Antonio Borges: až do tohoto týdne šéf evropského oddělení MMF, bývalý místopředseda Goldman Sachs International.

ITÁLIE Mario Monti: Nový italský ministerský předseda; mezinárodní poradce Goldman Sachs.

ŘECKO Lucas Papademos: Nový ministerský předseda Řecka; v době kontroverzních derivátových obchodů s Goldmanem, které umožnily Řecku ukrýt rozsah zadlužení, vedl řeckou Centrální banku.

Petros Christodoulou: šéf Řecké agentury pro správu dluhů; svou kariéru začal u Goldman Sachs.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com

]]>