Kyle Bass, Larry Edelson, Jim Rogers a Marc Faber předpovídají rozsáhlou světovou válku Kyle Bass píše: Biliony dolarů dluhů se restrukturalizují a miliony finančně prozíravých střadatelů ztratí velkou část své reálné kupní síly v přesně tom nešikovném okamžiku svého života. A zase, svět neskončí, ale sociální předivo marnotratných národů bude napnuto a v některých případech i praskne. Bohužel, podíváme-li se do ekonomické historie, až příliš často jsou války projevem jednoduché ekonomické entropie dovedené do jejích logických závěrů. Věříme, že válka je nevyhnutelným důsledkem současné globální situace.

Larry Edelson píše svým předplatitelům e-mail s nadpisem „Co nám říkají „Cykly války“ o roce 2013“, kde uvádí:

Od 80. let studujeme tzv. „cykly války“ – přirozené rytmy, které společnosti predisponují, aby upadly do chaosu, nenávisti, občanských válek i mezinárodních válek.

Určitě nejsem jediná osoba, která zkoumá tyhle v historii zřetelné vzory. Přede mnou už byli mnozí, zvláště Raymond Wheeler, který vydal tu prozatím nejautoritativnější kroniku válek pokrývající období 2 600 let před současností.

Existuje však jen velice málo lidí, kteří jsou dnes o této otázce ochotni byť jen diskutovat. A na základě toho, co vidím, mohou být pro rok 2013 takovéto důsledky naprosto gigantické.

Proč tito ekonomičtí  guruové předpovídají válku?

Z jednoho důvodu, mnozí vlivní lidé si chybně myslí, že válka je pro ekonomiku dobrá.

Jim Rogers navíc říká:

Pokud se to zvrhne na obchodní válku, bude to od roku 2011 nejvíce směřující událost,“ říká Rogers. „Obchodní války vždy vedou k válkám. V obchodní válce nikdo nevyhraje, kromě generála, který ukončí boje v té fyzické válce, když k ní dojde. A to je nesmírně nebezpečné.

Rogers také vysvětluje:

Pokračování výkupů z dluhů v Evropě by nakonec mohlo rozpoutat další světovou válku, říká mezinárodní investor Jim Rogers.

***

„Přidání dluhů situaci zhoršuje a nakonec to prostě zkolabuje. Pak všichni hledají obětního beránka. Politici obviňují cizince a jsme ve II. světové válce nebo jakékoliv Světové válce.“

A Marc Faber říká, že americká vláda začne novou válku v reakci na ekonomickou krizi:

-„Další věcí, co vláda udělá, aby odvrátila pozornost lidí od hrozných ekonomických podmínek je, že někde začne válku.“

– „Pokud se globální ekonomika nezotavuje, jdou lidé obvykle do války.“

Faber rovněž věří, že USA, Čína a Rusko by mohly jít do války kvůli středovýchodní ropě.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com

]]>