„Bratři, v těchto dnech se Moskva stala nepřítelem Islámu a muslimů. Stala se nepřítelem číslo jedna.“ S takovým prohlášením vystoupil sunitský kazatel Šejch Jusúf al-Kardáví, jeden z nejvýznamnějších sunitských vědců na světě. Domnívá se, že Rusko nese odpovědnost za vraždy civilistů v Sýrii. Toto prohlášení není jen emocionální výbuch hněvu, ale skutečná hrozba. Šejch Jusúf al-Kardáví je nejváženější teolog v sunitském světě. Je duchovním vůdcem teroristické organizace Muslimské bratrstvo v Egyptě, Sýrii, Libyi a dalších muslimských zemích.

Al-Kardáví napsal více, než 120 knih, získal osm mezinárodních cen za neocenitelný přínos pro znalosti o fundamentálním islámu. V současné době se jedná o nejvlivnějšího teologa na světě, který zaujal třetí místo v seznamu 100 nejintelektuálnějších lidí sestavovaném britským časopisem Prospect Magazine a americkým časopisem Foreign Policy.

Když byl duchovním vůdcem hnutí Hamás, podpořil akce sebevražedných atentátníků. „Tisíce islámských teologů sdílejí můj názor“, prohlásil před osmi lety al-Kardáví. Dokonce, když při teroristických útocích sebevražedných atentátníků byli zraněni izraelští civilisté, Kardáví podpořil teroristické útoky svým prohlášením pro BBC, kde uvedl, že „izraelské ženy nejsou ženy, ale vojáci“.

Právě po tomto prohlášení hnutí Hamás přistoupilo k aktivní bojové činnosti na území Izraele, při které utrpěly tisíce nevinných občanů.

Amit Asa, bývalý plukovník Obecné bezpečnostní služby Izraele (Šabak), nyní konzultant pro mezinárodní bezpečnost, prozradil Hlasu Ruska, že prohlášení Šejcha Jusúfa al-Kardávího znamená ohrožení života Rusů po celém světě. Jedná se o výzvu útočit na Rusy po celém světě. Nepotřebuje říkat „zabijte Rusy“. Oni mají svoje zašifrovaná poselství. A prohlášení „nepřítel číslo jedna“ je právě jedním z takových poslání a výzva k aktivní činnosti“.

Bylo zjištěno, že Šejch Jusúf al-Kardáví je v kontaktu s al-Kájdou a s dalšími muslimskými povstalci v Afghánistánu. Nikdo si ale nedokázal ani představit, že Rusko označí za nepřítele číslo jedna. Všechno se ale změnilo, když USA začala podporovat Muslimské bratrstvo v Egyptě a v Sýrii.

Šejch Abdul-Hádí Palacci, generální tajemník Italské muslimské Asociace se s Hlasem Ruska podělil o své dojmy: „“často jsem s Kardávím diskutoval o problematice terorismu a o tom, že Izrael má právo na existenci. On moje slova bral velmi vážně. A já se domnívám, že nyní všichni ruští duchovní vůdci nedávné Kardávího prohlášení odsoudí a budou se i nadále držet mírové a k Rusku loajální politiky“.

Zdroj: czech.ruvr.ru

]]>