Jaké by mohlo být druhé kolo ekonomických sankcí uvalených na Moskvu kvůli otrávení bývalého ruského špiona Sergeje Skripala, to už nás nemusí trápit kvůli Bílému domu, který, jen co si v pátek vyhrál s koordinovaným raketovými útokem na Sýrii, tak svůj poslední plán na další kolo sankcí „dal k ledu“. Ty sankce byly vypracovány v posledních týdnech jako součást menu připravené jako potenciální odvetná opatření v případě dalšího chemického útoku v Sýrii nebo jiného provokativního chování Ruska.


Chvilku po komentáři Halley na CBS oznámila Trumpova administrativa ruské ambasádě ve Washingtonu, že ty sankce se ve skutečnosti nechystají, uvedlo v pondělí ruské ministerstvo zahraničí.

Trumpův tým se rozhodl veřejně oznámení Haley označovat za chybné prohlášení. Tisková tajemnice Bílého domu Sarah Huckabee Sanders v pondělním v prohlášení uvedla: „O dalších sankcích na Rusko uvažujeme a rozhodnutí bude přijato v blízké budoucnosti.“

Každopádně však USA Moskvu informovaly krátce po oznámení Haley, že se žádné nové sankce neblíží.

Činitelé administrativy v pondělí řekli, že je nepravděpodobné, že by Trump schválil bolestivější kárné sankce proti Rusku, nedojde-li k jiné spouštěcí události.

Sarah Huckabee Sanders ale v prohlášení řekla, že „Uvažujeme o dalších sankcích na Rusko a rozhodnutí bude přijato v blízké budoucnosti.“

Tyto zprávy okamžitě obrátily poklesy rublu a ruských akcií z poslední doby.

Jenž po tomhle bude Trump muset humanitárně bombardovat atomovkami Sibiř, aby dokázal, že není ruský agent.

Zdroj: zerohedge.com